Saltenposten A/S

Saltenposten

Senterpartiet ser til Høyre etter at forhandlingene kollapset i Saltdal

MÅTTE BRYTE. - Vi strakk oss langt, men det var ikke nok til å bli engie med Arbeiderpartiet om en felles plattform, sier forhandlingsleder Kim MIetinen (t.h.) i Senterparitet. Her sammen med Jeanett S. Kristensen i et møte i helse- og omsorgsutvalget i Saltdal. Foto: Ina Sand Solli

Etter å ha brutt forhandlingene med Arbeiderpartiet, vil Senterpartiet gå i dialog med Høyre og Saltdalslista om å danne posisjon.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2019 kl 20:05

SALTDAL: Sent torsdag kveld kom meldingen om at forhandlingene mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet i Saltdal var avsluttet.

- Vi følte ikke at vi kunne komme dem mer i møte, og det er tydelig at de følte det samme, sier Kim Mietinen i Senterpartiet.

Hun sier de nå ser på å sondere mulighetene med å styre sammen med Høyre og Saltdalslista.

- Vårt foretrukne alternativ var et rødgrønt samarbeid, men ikke for enhver pris. Så derfor velger vi å se på andre muligheter, slår hun fast.

Har snakket sammen

Sverre Breivik i Saltdalslista sier at de allerede har hatt gode samtaler med Senterpartiet.

- Det er på en måte litt overraskende at de har brutt forhandlingene med Ap, og på andre måter ikke. Vi hadde gode samtaler med Sp rett etter valget, og ser fram til å møtes igjen, sier Sverre Breivik i Saltdalslista.

Han ser heller ikke mørkt på å snakke med Sp og Høyre om å styre.

- En slik posisjon kan bli en realitet, men for oss handler dette om den politiske plattformen og saker som å rydde opp i økonomien, satse på de unge, bygge omsorgsboliger, ruste opp skolene og kampen mot sentraliseringa for å nevne noen saker. Skal vi holde oss ute av Robek-lista må det fortsatt være sterkt fokus på økonomi, og da ikke bare på kuttsiden, men vi må tørre å investere. For å komme i posisjon til å investere må det være kontinuerlig fokus på hva vi bruker penger på, sier Breivik.

Høyre er positive

Ole Bøhlerengen i Høyre er klar på at de mer enn gjerne blir med på laget med å styre i Saltdal.

- Saltdal Høyre er informert om at Saltdal Senterparti ikke har fått til et samarbeid med Saltdal Arbeiderparti og vi er positiv til å gå i forhandling for å få til en ansvarlig og styringsdyktig posisisjon i Saltdal, sier han til Saltenposten.

- Beklagelig

Wenche Skarheim i Arbeiderpartiet håper likevel at det skal være mulig å komme til en enighet om å styre sammen med Senterpartiet.

- Saltdal Arbeiderparti og Rødt Saltdal mottok torsdag kveld beskjed om at Senterpartiet bryter forhandlingene med Arbeiderpartiet og Rødt. Vi syns det er sterkt beklagelig da vår intensjon er å få til et styringsdyktig flertall i Saltdal. Men vi holder fremdeles dørene åpne for videre forhandlinger. Arbeiderpartiet og Rødt ønsker å ta sitt ansvar og legge til rette for å styre Saltdal kommune i riktig retning til beste for innbyggerne, sier hun i en pressemelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...