Saltenposten A/S

Saltenposten

Over og ut for populær kafé:

Parken kafé stenger dørene

IKKE NOE HYGGELIG. Eskil Kristensen ved Parken kafé kom inn for å snu negative tall til positive tall i september i fjor. Underskuddet minket, men likevel turte ikke Galvano Tia å forlenge leiekontrakten med Handelsparken. Foto: Sylvia Bredal

(FAUSKE) Fra 1.oktober er det slutt for Parken kafé. Men Coop Nordland jobber med å få en ny driver.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2019 kl 08:51

- Vi har slitt med millionunderskudd, og selv om vi har klarte å redusere underskuddet i fjor, så turte vi ikke å gå inn på en ny femårsavtale med Coop, forteller direktør Hans Austad i Galvano.

Han synes det er veldig trist at de ikke klarer å drive den, fordi det er en populær kafé med bra besøk og en årlig omsetning på cirka 3,5 millioner kroner, og da skal det gå an å få kafeen til å gå rundt.

Høyt sykefravær

- Vi har gjort det vi har maktet for å snu underskudd til pluss, men dessverre.

Austad forklarer at kafeen har slitt med høyt sykefravær og ustabil arbeidstokk. Det gir han ikke nåværende kokk Eskil Kristensen skylden for, som har vært ved Parken det siste året. Det var meningen at kafeen skulle starte opp med catering, men de har hatt sitt fulle hyre med bemanningslister og den daglige driften. Det siste året gikk kafeen med et underskudd på 700.000 kroner.

Ikke primæroppgave

Videre sier Austad at kafé-drift ikke er en primær-virksomhet for Galvano, og at nedleggelsen er et ledd i den store omstillingsprosessen Galvano står midt opp i. Noe som Saltenposten tidligere har skrevet om. Galvano skal drive med industri og attføring. Det sistnevnte vil si få personer ut i ordinært arbeid.

- Nav ønsker ikke at attføringsbedrifter bygger opp intern skjermet virksomhet lenger, og vi skal nå konsentrere oss om å  styrke Huset i Svingen og industrivirksomheten vår.

Det er syv ansatte fordelt på 3.5 årsverk som blir berørt av nedleggelsen. Galvano har som kjent slitt over mange år, og i mars 2018 ble Hans Austad ansatt for å forsøke å berge bedriften og rydde opp. I etterkant har Galvano rendyrket divisjonene Industri og Attføring, skilt ut i egne datterselskap av Galvanao TIA as. - Dette har vært en tøff operasjon, sier Austad, og våre tilpasninger er nok enda ikke i mål.

Eiendomssjef Håvard Andreassen i Coop Nordland sier de jobber med å få en ny kafé inn, men har ikke noen konkret dato for når dette er på plass.

God mat

På Parken kafé er det mange som koser seg når Saltenposten stikker innom. Eskil Kristensen er travel på kjøkkenet, fordi flere har allerede sluttet etter de fikk beskjed om at de mistet arbeidsplassen sin.

- Det har vært en åpen prosess, og jeg visste hva jeg gikk til. Dessverre klarte jeg ikke å snu dett e så mye jeg ønsket. Jeg vet ikke hva jeg gjør etter dette, sier kokken som kom fra Fauske hotell til Parken Kafé.

Nært vinduet ved et bord sitter venninnene Silje Christin Jacobsen og Thea Andorsen. De liker ikke nyheten om at kafeen skal stenge dørene.

- Nei, her har de god og rimelig mat og rikelige porsjoner. Vi liker også at det er stille og rolig her, sier de, og håper det kommer på plass en like bra kafé etter Parken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...