Saltenposten A/S

Saltenposten

Straumen skole har fått vikar-rektor

SKIFTE. Straumen skole har fått en vikar-rektor etter at rektor hadde sex med en tilkallingsvikar. Det skjedde i forbindelse med en privatfest. Foto: Eva S. Winther

Arne-Harry Nilsen er ansatt som rektorvikar på Straumen skole.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2019 kl 16:54

SØRFOLD: Beskjeden om ny rektorvikaren kommer fram i en melding som er sendt ut til alle foreldre som har barn på Straumen skole. Nilsen skal fungere som rektor ut skoleåret, er beskjeden fra rådmannen som ellers er sparsom med opplysninger.

I meldingen heter det bare at årsaken til rektorbyttet er "av hensyn til situasjonen ved Straumen skole". Saltenposten er kjent med at rektor ikke har vært på jobb på skolen siden mandag forrige uke, men han har vært innom bygget i forbindelse med minst et møte.

Mistillit

Søndag i forrige uke kunne Saltenposten fortelle at rektor ved skolen hadde hatt sex med en ung tilkallingsvikar i forbindelse med en privatfest. Da var saken allerede kjent for et svært stort antall mennesker i Sørfold.

Mange kolleger på skolen var kjent med saken allerede mandagen etter hendelsen, som skjedde natt til 19. mai på en privatfest.

Tirsdag ble Saltenposten kjent med at Utdanningsforbundet ved skolen fremmer mistillit mot rektoren.

Kommunledelsen ønsker ikke å svare på mistilliten eller hvilke rolle rektoren har nå, men Saltenposten er kjent med at han har jobbet fra et kontorlokale administrasjonen bruker.

- Ikke suspendert

I en epost til lærerne ved Straumen skole sendt tirsdag denne uka, hevder rektor at han selv har bestemt at han ikke skal jobbe fra skola.

- For å unngå flere rykter kan jeg fortelle at jeg hverken er flyttet fra kontoret eller suspendert. Jeg har valgt for en periode annet arbeidssted, skriver rektoren i eposten.

Rektor har ikke svart på noen henvendelser fra Saltenposten.

Rådmann Stig Arne Holtedahl har ikke svart på konkrete spørsmål om dette stemmer.
- Som vi tidligere har understreket, behandles den aktuelle saken som en personalsak. Vi kan derfor ikke kommentere eller opplyse om forhold knyttet til sykemelding eller annet som er underlagt taushetsplikt, svarer Holtedahl skriftlig.

Verken han eller kommunalsjef Lisbeth Bernhardsen har denne uka tatt telefonen, og svarer utelukkende skriftlig.

Personalsak

Kommuneledelsen i Sørfold har kun ønsket bekreftet at det har vært en hendelse, men har ikke ønsket å si noe om hva det dreier seg om. Men det var mange vitner til at rektor hadde sex med tilkallingsvikaren i tilknytning en privatfest.

Rådmann Stig Arne Holtedahl har ikke ønsket å kommentere konkret på hendelsen.

- Uten at jeg vil gå inn på den konkrete saken vil jeg som en generell kommentar si at dette er en type handling som ikke er i tråd med vår etiske standard, skrev Holtedahl i forrige uke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...