Saltenposten A/S

Saltenposten

Her har det vært flere nestenulykker

ET VARSKU. Fra venstre Carine Romnes Sollund, Kristin Hardeland, Beate Nygård Pedersen med Iben og Maren Tønder Vassskog ønsker at skoleungene er trygge på vei til Finneid skole. Foto: Sylvia Bredal

(FAUSKE) Foreldre til barn som går og sykler til Finneid skole oppfordrer bilister til være ekstra våkne.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

- Vi vil gjøre bilister oppmerksomme på at det er ganske mange flere elever som går og sykler til Finneid skole nå etter Hauan skole ble nedlagt, sier Carine Romnes Sollund i Foreldreutvalget ved skolen (FAU).

Elevtallet har økt til det dobbelte, altså 114 elever, og det merkes at det ferdes mange flere barn til og fra skolen morgen og ettermiddag fra i 14-tiden, både fra Kleiva og Hauan.

Uoversiktlig

Det er særlig de mange stikkveiene i Hauan som er en utfordring, og at det kan være uoversiktlig og mørkt om vinteren. Akkurat nå lyser snøen godt opp. Lyktestolpene står i litt langt unna kryssene. Men dette gjelder ikke i det nyeste feltet.

- Det er meldt inn flere nesten-ulykker til oss i disse stikkveiene øverst i Hauan, og det må vi ta på alvor, sier Beate Nygård Pedersen

Selv om det er 30-sone i stikkveiene, så kan bilistene holde god fart ut til Rognveien siden den ikke er forkjørsvei. Rognveien går opp til Hauan og opp til Finneidlia. Også der holdes farten oppe. Og ingen plasser er det fotgjengerfelt.

Ingen fotgjengerfelt

- Vi har tenkt på fotgjengerfelt som en mulighet, og FAU har vært i kontakt med trafikkfaglig forum på Fauske om mulige tiltak. De sier at sebrafelt er trafikkfremkommelig, men ikke trafikksikkert.

De ønsker heller forkjørsvei fra Granveien til skolen og ned til Finneid og E6. Vikeplikt-skiltene bør da settes opp på innsiden av gangfeltet, slik at bilistene også må stoppe for de syklende.

- Mange små unger sykler til skolen også, selv om de kanskje ikke er helt moden for det, men fordi skoleveien oppleves som lang. Det må vi også huske på at det er ikke noe nedre aldersgrene for sykling lenger.

Heller fartshump?

Fauske kommune har også spurt vegvesenet om skiling av gangfelt ved Finneid skole. Her er koklusjonen at det ikke bør anlegges gangfelt hvor fartsgrensen er 30 kilometer i timen, og det ikke er påvist et stort antall kjøretøy.

- Da bør det heller anlegges en fartshump, står det. Men det kan noen ganger være behov for å anlegge eller beholde gangfelt til tross for at det er få kryssende. Dette av hensyn til framkommeligheten til gående med spesielle behov.

Forøvrig vil foreldrene påpeke at skoleveien er fin og med fortau.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...