Saltenposten A/S

Saltenposten

Fikk 36.000 kroner i tilskudd

Nå blir det nye vester på veteranbåtene

NYE VESTER. Salten veteranbåtlag har fått penger til utstyr på båtene sine. Arkivfoto: Sylvia Bredal

Salten veteranbåtlag har fått penger til nytt utstyr på «Blomøy» og «Bolga».

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

INDRE SALTEN: Det er Stiftelsen UNI som har innvilget 36.000 kroner til nye redningsvester for de to veteranbåtene, opplyser de i en pressemelding.

Flytende kulturminner

Salten veteranbåtlag har siden 1991 tatt vare på fiskefartøyer som har gått ut av drift. Formålet er å restaurere, vedlikeholde, bevare og drive sjødyktige eksemplarer av fiskefartøy, som hver på sin måte viser kystfolkets levemåte og utfordringer og dermed blir et flytende kulturminne.

Deres arbeid omfatter kystkultur i vid forstand. Dette arbeidet har vært gjennomført ved frivillighet og tilskudd fra Riksantikvar og andre for å kunne betale for fagarbeid utført om bord og for å holde fartøyene og mannskaper sertifiserte.

Turer i fjordene

Banklinefiskeren «M/S Blomøy» fra 1953 og småkvalfangeren «M/S Bolga» fra 1952 er i deres eie. Begge båtene er vernet av Riksantikvaren. Driftsgrunnlaget er turer, spesielt i fjordene Sørfolda og Nordfolda, men en og annen gang blir det langturer hovedsakelig innenfor Nordland og Troms.

Passasjerene er av alle aldre, men de har årlig flere turer med ferieklubber i Salten og skoleklasser fra nærområdet. Man lærer mye god kysthistorie på disse turene. Salten Veteranbåtlag har hatt cirka 7.000 passasjerer om bord på dagsturer eller overnattingsturer siden 1993. Fjorårets statistikk viser at «Blomøy» har hatt 40 turer med rundt 300 passasjerer og «Bolga» har hatt 34 turer med omlag 250 passasjerer.

Stiftelsen UNI

Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn.

Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...