Saltenposten A/S

Saltenposten

De beste i fylket samles til mesterskap på Fauske

HJEMMEBANE. FSK skal arrangere kretsmesterskap i svømming. Det betyr kanskje en hjemmebanefordel for Loke Øvrevoll, Simen Engan, Sander Myhr Bjørknes, Mathias Martinussen og Håvard Strand Brustad? Foto: Fauske svømmeklubb

Midt i februar skal FSK arrangere kretsmesterskap i svømming. Det er første gang på lenge at KM arrangeres.

Saltenposten
Saltenposten A/S

Publisert:

FAUSKE: - Det er et spennende prosjekt og da kommer alle klubbene. Poengsummen av de fire beste øvelsene gir poengsummen. Stevne er for alle fra 10 år og opp. For de eldste blir det hard konkurranse, og det er prestisje om å bli beste klubb i Nordland, sier Kim Torry Simmenes i FSK.

Trenger flere

- Kan Fauske SK bli beste klubb?

- Vi kan komme høyt opp. Men vi er bare halvparten så mange som for eksempel Bodø. Vi trenger nok noen flere svømmere, men det kan vi få. Rekrutteringen er bra for tiden. Det gjøres en god jobb med svømmeskolen og vi får flere inn i de yngste partiene, fortsetter treneren.

2008-effekten

En annen utfordring er å holde på svømmerne når de blir 15,16 17 år.

- Vi har ikke så mange, men det har flere årsaker. Én av dem var at bassenget var stengt i 2008 da de skulle begynt på svømmeskole. Der er det en sammenheng. I tillegg så har vi, som alle andre idretter, frafall. Vi er en liten klubb og merker det godt. Heldigvis er det slik at noen fortsetter å trene, eller blir med i andre roller. Noen blir trenere og med i miljøet videre. Det er viktig for oss, sier Simmenes.

Han var ikke selv med på 100 x 100 meter på nyttårsaften 2018, men har planer om det i år.

Skal svømme selv

- Nå har jeg begynt å svømme igjen, og skal være med på NM masters i mars. Da må formen vedlikeholdes. Jeg skal også være med på både Tverlandet og KM, sier han.

- Sist du konkurrerte ble du slått av din egen elev Simen Engan. Kan du ta han nå?

- Nei, det bør jeg ikke. Simen trener nok bedre enn meg og er en bedre ryggsvømmer. Men det er nok ikke flere enn han og kanskje Sander Myhr Bjørknes som slår meg. På crawl skal de flest slå meg. Det er flere som begynner å svømme fort nå, og det er jo bra, sier Kim Torry Simmenes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...