Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Viktig fotballår

Viktig fotballår

Fotballhallen er under oppføring på Vestmyra i Fauske. Den kan gi lokalfotballen et solid løft. FOTO: Espen Johansen

2016 blir et spennende år for lokalfotballen med ny hall på Fauske.

Tekst:

Publisert:

Lokalfotballen står foran et 2016 som blir både spennende og viktig. Det gjelder i flere klubber og på flere nivåer.

Fauske/Sprint står med realiseringen av fotballhallen SKS Arena for det største løftet i fotballen i Indre Salten siden Lakselva ble åpnet i 1985, og oppvarmet med spillvarme fra Elkem Salten.

Lakselva har gitt mange spillere mange ekstra treningstimer på vintrene, men den er utsatt for nedbør og frost, som alle andre utendørsbaner.

Å komme inn i en fotballhall vil gi fotballen et løft. Nå kan alle treninger foregå på det samme underlaget som kamper skal spilles på, og det kan trenes i det utstyret som er best egnet for fotball.

Det blir slutt på votter, luer, buff og flere lag med klær for å holde varmen. Det blir fotball på spillets egne premisser, ikke naturens luner.

Hallen blir viktig for både klubben og byen og dersom det går som man håper vil den trekke folk til Fauske.

I dette viktige fotballåret har Fauske/Sprint valgt at Tom Erik Lund skal være hovedtrener for klubbens A-lag. Han gir seg dermed som daglig leder i klubben men skal få andre oppgaver som gjør at han fortsatt jobber for Fauske/Sprint.

Valget er det sikkert mange som har meninger om, det er ikke unaturlig.

Men Sprint har valgt en av de lokale kandidatene med mest fagkunnskap om fotball, det er det ingen tvil om. De har også valgt en som kjenner klubben godt, og som har et stort kontaktnett.

Det blir spennende å se hvilke spillere som klubben nå kan tiltrekke seg – med ny trener og en hall som snart kan innvies.

For Sprint kan nok en gang forvente en sesong med spillere inn og ut. Det samme kan nok Saltdalkameratene og Sørfold FK – hvis de stiller lag.

Flere av Sprint sine er sisteårselever på videregående og kan dermed å forsvinne fra Fauske-klubben fra neste høst, i alle fall dersom de velger et studiested lenger unna enn Bodø.

Det er en helt vanlig problemstilling i Fauske-klubben når høstsesongen starter.

Men med årets tabeller friskt i minne, bør det være mulig å få inn flere. I 3. divisjon er det tre Salten-lag; Bodø/Glimt 2, Junkeren og Fauske/Sprint. Borte er Tverlandet og Grand, og Innstranden rykket ikke opp.

I Bodø-miljøet bør det være spillere, både unge lovende og mer etablerte, som fristes av 3. divisjonsspill neste sesong.

Når spillerne nå i tillegg kan se fram til pendling Bodø – Fauske og trening i hall, i stedet for Bodø – Lakselva og trening ute, bør det være litt mer forlokkende enn tidligere sesonger.

Å få etablert en liten gruppe spillere i Bodø kan slå positivt ut. Da slipper de å pendle alene, og i tillegg vil man få inn rutine i et ungt mannskap.

Sprint har her en gylden mulighet til å slå kloa i spillere med noen flere år på baken. I år var de tre eldste født i 1993, 94 og 95.

Flere unge, lovende er på vei til Sprint fra Saltdalkameratene, et FKSK som gjerne vil beholde dem litt til i håp om å stille A-lag. Også i Sørfold er det håp om lag også neste sesong.

En fotballhall er ingen garanti for at Sprint holder plassen. Det er opp til påtroppende trener Tom Erik Lund og hans team – og ikke minst spillerne.

Det er først om mange år man ser de langsiktige resultatene av hallen.

Men SKS Arena skaper muligheter for et fotball-løft av de helt sjeldne.

Så blir det opp til Fauske/Sprint å gripe muligheten.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Plastposer - få det bort!

I løpet av 30 år kan det være mer plast enn fisk i havet.

Vi er bra heldige

Muligheten er der, nesten rett utenfor stuedøren din.

Å gi noen en sjanse

Hvordan er det egentlig å komme ut fra soning i fengsel, og føle på at man her helt på bar bakke?

 
En omstridt avgift

Til høsten er det ti år siden vi fikk den første parkeringsavgiften i Fauske sentrum. En omstridt avgift som også har gitt mye positivt for sentrum. ...

- Dette er et overgrep

Hvorfor må Norge være først ute med å velge DAB i stedet for FM?

Har du en drøm?

Det er stort sett bare du selv som står i veien for dine drømmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!