Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synspunkt

Spennende sommerjobb

Spennende sommerjobb

Illustrasjonsfoto

Enda en sommer har rast forbi.

Tekst:

Publisert:

Jeg har arbeidet meg gjennom min tredje sommer i Saltenposten. Som vanlig har det vært morsomt, lærerikt og til tider hektisk å være sommervikar.

På slutten av somrene pleier jeg å se gjennom hva jeg har produsert i løpet av arbeidsukene. Det gir meg alltid en god følelse av å ha gjort noe nyttig, både for meg selv og andre.

For andre har jeg belyst viktige saker og informert om hva som skjer i distriktet. Jeg har underholdt og skapt debatt og engasjement.

For meg selv har jeg lært mer om det ene og det andre, blitt utfordret og utviklet, og kjent med en rekke forskjellige og interessante mennesker.

Sommeren startet med å skrive om Christel Alsos i ny gitarbok, Lena Kristin Ellingsen som prinsesse og Mads Sjøgård Pettersen i ny NRK-serie.

Våre egne kjendiser er populært lesestoff og vi liker å følge med og heie på dem.

Etter dette var det ut å lage nes-reportasje. I sommer har jeg laget to, den ene på Kines i Sørfold, den andre på Glastunes i Sulitjelma.

Dette har vært en del av sommerpakken til Saltenposten, og reportasjene ender som regel opp i koselig lesestoff.

Agurktid er et kjent begrep. Som sommervikar har jeg blitt vant til å finne saker når det er lite som skjer. Som da vi her på bygget diskuterte om det var flått i marka i Indre Salten, og om den så er farlig.

Jeg tok oppgaven, besøkte Veterinærsenteret og ringte en flåttforsker i Tromsø, og fikk vite så mye interessant at det hele endte i en fyldig artikkel.

Noen ganger kommer sakene gående inn døra, bokstavelig talt. Som den gangen ei jente kom innom og ville at vi skulle skrive om den uverdige behandlingen bestemoren på åtti år hadde fått på sykehus og hos kommune.

En gang ringte en tidligere rusmisbruker og var fortvilet for at dagtilbudet han benyttet, Postveien 3, var stengt på ubestemt tid denne sommeren. Da måtte jeg konfrontere kommunalsjef Ole Reidar Sollund i Fauske kommune.

For å være ærlig, må jeg mote meg opp før jeg tar slike samtaler. Men man blir hardhudet etter hvert.

Da jeg skrev sakene om at Statens vegvesen hadde samlet inn gatebukkene i Fauske sentrum måtte jeg ta et par telefoner til Roald Birkeli i vegvesenet. Han ble kritisert av næringsdrivende og ordføreren, men sto på sitt og metodene som hadde blitt brukt.

Kort tid etter jobbet jeg med en sak om at blomsterbedene langs Storgata i Fauske var fylt med ugress. Igjen var det Birkeli som var mannen å konfrontere. Da fikk jeg en liten klump i halsen.

Å mase om ting som kan anses å være ubehagelige å svare på for motparten, er ikke noe de fleste av oss liker å gjøre.

Samtidig er det viktig at vi ikke lar være, så jeg ringte og tok samtalen. Det gikk helt fint.

Det beste med å være journalist er menneskene man omgås. Da jeg var på oppdrag nord i Sørfold besøkte jeg Rakel Nystabakk og familien på Engan for å skrive forhåndssak om slåttedagen de arrangerer årlig.

Ikke bare tok de seg tid til en god prat med meg, men jeg ble også bedt inn på lunsj.

I slike tilfeller tenker jeg over hvor fantastisk sommerjobben min er. Her sitter jeg i hjemmet til noen jeg knapt kjenner og snakker om løst og fast og spiser hjemmelaget brød. Fantastisk!

En annen ting som er bra med å være journalist er at man lærer mye. Man må sette seg inn i saker og lytte til hva folk sier.

I år har jeg blant annet lært at Saltdals første bil var en Opel, at kommunen ikke har ansvaret for stellet i Storgata på Fauske, at Jakobsbakken er et av Norges viktigste kulturmiljøer og at det finnes mer flått på Helgeland enn i Salten.

Så håper jeg at dere lesere også har lært noe og satt pris på avisen denne sommeren.

God høst!

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Mange tårer og farvel

Forrige mandag vil jeg huske lenge.

Rolig, det vil dabbe av

I det siste er det noen tema som mer enn andre har opptatt hylekoret i sosiale medier. Dab, Rema 1000 og Mack har dominert.

På tide med noe nytt?

Om en skummer gjennom TV-guiden, kunne deler av den like greit vært fra 2007, framfor 2017.

Det er en «æpp» for alt

Det har vel aldri vært så mye hjelp å få til å gjennomføre nyttårsløftene sine.

Må det hates så mye ved tastaturet?

Asylsøkere, kvinner, politikere, kortvokste, musikere og idrettsfolk. Det er noen av gruppene som har fått kjenne på internett-hat i 2016.

Verre vær i Verret

Var været verre før?

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!