Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synspunkt

Smil og vær glad

Smil og vær glad

LIVSGLEDE. Denne uka arrangerer Fauske Livsgledefestivalen for første gang. Mandag startet det hele med åpning og rullatorløp. Foto: Maria Trondsen

Vi har vel ikke glemt hvordan det er å tenke positivt?

Tekst:

Publisert:

Denne uka er det Livsgledefestivalen på Fauske. Først og fremst er det for den eldre garde, men jeg er sikker på at alle som er med på arrangørsiden også får noe ut av det.

Tenk så stas det er å ha en slik festival med et så positivt navn. Det burde jo vært en slik festival for alle flere ganger i året egentlig.

Jeg tror nemlig vi kunne hatt veldig godt av det.

Det er godt mulig jeg har nevnt det før. Det ligger nemlig litt i folks natur å svartmale ting, og tenke «worst case scenario».

Fra tid til annen syns jeg i grunn at det er en del negativt fokus. Og da på generelt grunnlag, ikke nødvendigvis på jobb eller hjemmefronten.

Og innimellom syns jeg det er rett og slett for mye.

Har vi glemt hvordan det er å tenke positivt?

I dag trer jeg inn i en ny fase. Fra i dag av har jeg nemlig tittelen som høygravid.

Det er skummelt og samtidig veldig bra på samme tid. Jeg tar stadig skritt i retningen av å få tilbake mitt gamle jeg.

Er det noe jeg har lært i løpet av disse månedene, så er det hvor mye negativt folk klarer å ytre i forhold til graviditet og småbarn.

Jeg har selvsagt tenkt enkelte tanker selv også, men for at dette skal være overkommelig, så må man nesten prøve å ha en positiv innstilling.

Folk er veldig flinke til å fortelle meg hvor ille det kommer til å bli.

De spør gjerne hvordan det går. Jeg svarer som sant er, at det i grunn har gått veldig bra rent kroppslig. Men så klart kjenner jeg at jeg bærer på en del ekstra kilo. Det er tyngre, jeg sover dårlig og ofte kjennes det ut som om jeg har løpt maraton. Enda jeg kanskje bare har gått opp trappa til lunsjrommet på jobb.

Svaret jeg får fra mange er: «Bare vent. Det blir verre. Bare vent til den dagen du nesten ikke får puste når du ligger på ryggen. Eller at du ikke får på deg sokkene selv. Eller når føttene hovner sånn opp at det ikke er noen sko som passer.»

Skal jeg bare gå rundt og vente på at situasjonen blir skikkelig utrivelig? Eller skal jeg prøve å gjøre det beste ut av det?

Flere er også nøye med å påpeke at det lønner seg å sove så mye jeg kan nå. For det virker nemlig ikke som om jeg får muligheten noen gang igjen. Kanskje når tassen har blitt konfirmant.

Hadde det vært så mye pes å få barn, så ville det vært maks én per familie. Det er vel ikke sånn at livet er over?

Jeg er fullt klar over at det blir andre boller. Men kan man ikke få høre mer om hvilke gleder man har i vente?

At det blir lite søvn, mye mating, bleieskift og våkenetter. Det er man fullt klar over. Det her er en pakkeløsning. Men jeg tror at hovedvekten av pakken blir ren skjer positivitet.

Livet og hverdagen blir akkurat det man gjør det til. Er man innstilt på at alt er et mas og jag, ja så blir det det. Da tenker jeg ikke bare i forhold til bebiser, men på alle punkter.

Sier man mest «uff» og «akk», så er det gjerne sånn livet blir også. Og det påvirker folk rundt deg, kanskje i større grad enn man tror.

Rådet er ganske enkelt: Smil og vær glad.

Jeg håper at jeg ikke glemmer hva jeg skriver nå og at jeg om 50 år fortsatt tenker det samme. At det er viktig å tenke positivt.

Så håper jeg at noen kreative sjeler arrangerer en livsgledefestival der jeg bor. Hvor jeg selv pimper opp rullatoren min med ballonger, blomster og fjærboa, smiler bredt og tenker at livet jammen ikke er så verst.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Plastposer - få det bort!

I løpet av 30 år kan det være mer plast enn fisk i havet.

Vi er bra heldige

Muligheten er der, nesten rett utenfor stuedøren din.

Å gi noen en sjanse

Hvordan er det egentlig å komme ut fra soning i fengsel, og føle på at man her helt på bar bakke?

 
En omstridt avgift

Til høsten er det ti år siden vi fikk den første parkeringsavgiften i Fauske sentrum. En omstridt avgift som også har gitt mye positivt for sentrum. ...

- Dette er et overgrep

Hvorfor må Norge være først ute med å velge DAB i stedet for FM?

Har du en drøm?

Det er stort sett bare du selv som står i veien for dine drømmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!