Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synspunkt

Lykke til videre

Lykke til videre

Marianne Sveen og Katzenjammer på Blåfrost-festivalen. FOTO: Helge Simonsen

Den prestisjetunge Gloden Globe-utdelingen gikk av stabelen i begynnelsen av denne uken. Tradisjonen tro, med alle mediers øyne rettet mot seg. Jeg s...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2016 kl 22:41

Den prestisjetunge Gloden Globe-utdelingen gikk av stabelen i begynnelsen av denne uken. Tradisjonen tro, med alle mediers øyne rettet mot seg.

Jeg skulle gjerne sett prisutdelingen. Men i likhet med den store prosentandelen av det norske folk, måtte jeg opp tidlig dagen etter. Jeg belaget meg på å lese avisene for å få med meg hvem som fikk hvilke priser.

Etter rask lesing var det to hendelser jeg fikk ut av avisoppslagene. Aksel Hennie var en av mange som ble nevnt i en takketale. Og det viktigste av alt; Leonardo DiCaprio ble dultet borti av Lady Gaga.

Det er ikke bare de norske mediene som skal ha pepper for at dette ble kveldens snakkis. Jeg går ut fra at den korte videoen av at DiCaprio hever øyenbrynene av den plutselige kontakten, ikke først og fremst ble snappet opp av norske redaksjoner.

Likevel, er du ikke med på bølgen så drukner du. Det er mottoet.

Titler i tråd med «Denne videoen tar helt av på nettet», prydet saken om det som knapt kunne kalles en hendelse.

For øvrig en tittel jeg egentlig vil oppfordre til en kollektiv boikott av, først og fremst fordi det er i overkant oppbrukt.

Men jeg regner med at bakgrunnen for dekningen, er en helgardering. Slik at den norske avisen selv slipper å stå til rette for å ha videreformidlet tidenes agurknyhet fra utlandet. De simpelthen formidler at videoen «tar av på nettet».

– De er bare
talentfulle, ikke kjendiser.


Men skjedde det noe av betydning i samme i tidsrom? Og da tenker jeg selvfølgelig innenfor samme sjanger. At kjendisnytt trumfer vanlige nyheter, er i likhet med de fleste sakene fra Gloden Globe - ingen nyhet.

Hva med at Marianne Sveen forlater Katzenjammer? Et enkelt google-søk viser at det på ingen måte har fått tilstrekkelig oppmerksomhet.

Men hva skal man forvente. Ingen i Katzenjammer er kjendiser, de er jo bare en gjeng med knakende talentfulle musikere, som stort sett sjarmerer alle de møter.

Med unntak av norske medier.

Jeg tror det hadde vært noe annet om Tone Damli hadde malt huset sitt. Eller at Sophie Elise Isachsen har kastet ut kjæresten, og tatt inn en Paradise-deltaker. Vel, sistnevnte gikk som en farsott i går.

Katzenjammer hadde sin spede begynnelse i 2004, og gjennombruddet for meg var da bandet deltok i Urørt-konkurransen i 2008. Der kom de på tredjeplass med sangen «A bar in Amsterdam». En sang som man skulle tro ga et solid fraspark inn i den musikalske karrieren.

Og det var det jo også. Men jeg mener at fire sprudlende og dyktige jenter, lik Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Turid Jørgensen, burde få langt mer oppmerksomhet enn de har fått.

Og at gjengangerne i norsk media har prestert langt mindre, med mer oppmerksomhet og oppbakking fra norsk presse.

Da har det store utlandet tatt mye bedre i mot den norske firkløveren, og bandet har turnert aktivt i Australia, Amerika og Europa.

Wikipedia kan bekrefte at de har lagt bak seg flere utsolgte turneer, og fylt lokaler med kapasitet opp til 10.000 publikummere alene. De har spilt på de største festivalene i land som USA, England, Tyskland, Danmark, Sveits, Østerrike, Nederland, Belgia, Sverige, Ungarn.

I fjor var de på Parken-festivalen i Bodø, og vi hørte de livlige jentene helt hjem. En trøst for meg som lå med halsbetennelse.

Marianne Sveen skal fortsette med egen musikk, og de resterende tenker, ifølge Dagbladet på å prøve seg på filmmusikk.

Jeg ønsker Marianne lykke til videre, og sier i samme slengen takk for mange flotte år med kreativ og fengende musikk, og morsomme sprell.

Slike jenter, det burde gamle Norge ville ha.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Det gror som bare det!

Det kryr av gode idrettsutøvere i lille Indre Salten.

Må ha det - bare må ha det

Det er lett å la seg påvirke av tilbudsplakatene i butikken. Og kanskje spesielt om man er på nye steder.

Så redde for å skille oss ut

Vi mennesker er flokkdyr. Det er det ingen tvil om, og vi blir syke om vi blir sittende alene å se i veggen.

Gi Newton-rommet ro

Newton-rommet har sin plass og sin verdi.

Det store valget

Det er ikke enkelt å bestemme seg for hva man skal bli «når man blir stor».

Glede trumfer alt

I debatten om topping av lag eller publisering av tabeller i barnefotballen må vi ikke glemme det aller viktigste.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!