Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synspunkt

Imponerende julejam

Imponerende julejam

VARIERT UTVALG. Her er det bandet No direction som åpnet scenen i restauranten på Fauske hotell. Foto: Ina Sand Solli

Juleferien min endte onsdag denne uken. Uten at julestemningen forsvant nevneverdig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2016 kl 18:32

Juleferien min endte onsdag denne uken. Uten at julestemningen forsvant nevneverdig.

Jeg var nemlig så heldig å få hoppe rett ut i Julejammen på Fauske hotell.

Hvis det ikke er vinterdvalen som fortsatt holder et godt tak rundt hjernen, så tror jeg det er et av de største arrangementene jeg har jobbet på hittil. Noe jeg ble klar over allerede da jeg skaffet meg informasjon om Julejammen på Facebook.

Tankene begynte å surre i lang tid i forkant om hvordan jeg skulle få til å dekke den store begivenheten. Som en uinnvidd sømnaværing, ante jeg ikke hva jeg hadde i vente.

19 band og enda flere artister sto på tre forskjellige scener denne kvelden, og hotellet var stappfullt av glade mennesker.

Etter å ha sett halve konserten var jeg allerede blitt veldig imponert.

Ikke nok med at alt gikk knirkefritt, fra et publikumsperspektiv var omfanget av talentfulle artister en opplevelse.

Spesielt ble jeg overrasket over de yngste som deltok. Jeg tror det er veldig positivt for utviklingen til de unge talentene å få delta på konserter av dette kaliberet.

Trekløveret fra Valnesfjord sto på med scenen med en beundringsverdig selvtillit, i et spilleskjema spekket av eldre og mer erfarne musikere.

Hadde jeg ikke visst at de var 14 år, hadde jeg gjettet de var blant den harde kjerne av entusiastiske musikere i Salten.

Det var også overraskende å se bredden i musikkspekteret. På forhånd hadde jeg innbilt meg at det var flere musikksjangere som kom til å gå igjen, men der tok jeg grundig feil.

Fra Ove Pedersen med akustisk gitar, til Jazzå? med de klassiske instrumentene, og helt over i den andre enden der Hellavator dundret over høyttaleranlegget, mellom punkbandene Operation 41 og The Cameltoes.

Det var noe for enhver smak. Rett og slett.

En gjenganger for alle bandene var at de bød på seg selv, og det var tydelig å se at de syns det var gøy å stå på scenen. Selv om noen få ymtet frampå om litt nerver i forkant.

Det var også artig å se at flere av artistene sto på scenen flere ganger, med forskjellige band. Det vitner om et musikalsk engasjement som kommer langt innenfra.

Oppbakkingen fra publikum var til tider nesten rørende, for en lettrørt sjel.

For de som står på scenen vil jeg tro det gir spillejobben det lille ekstra når publikum blir revet med, enten i dans eller sang. Eller i stående applaus som blant annet Martin og Co fikk.

Flere av de publikummerne jeg snakket med i løpet av kvelden, var tydelige på at arrangementet er en viktig juletradisjon. Og at det er en fin samlingsarena for de som bor i området, og de som reiser hjem på juleferie.

Julejammen, og lignende arrangement er dermed viktig av flere grunner. Både for den musikalske utviklingen til bandene, men også for fellesskapet i Fauske og omegn.

Derfor er det så godt å se at oppslutningen rundt arrangementet var så stort. Både på scenen, blant publikum og etter hvert på dansegulvet.

Ildsjelene og engasjementet som står bak, fortjener virkelig en takk.

Fra meg får Julejammen tommelen opp.

Jeg er allerede en fan, og dette var utvilsomt en morsom dag på jobben.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Plastposer - få det bort!

I løpet av 30 år kan det være mer plast enn fisk i havet.

Vi er bra heldige

Muligheten er der, nesten rett utenfor stuedøren din.

Å gi noen en sjanse

Hvordan er det egentlig å komme ut fra soning i fengsel, og føle på at man her helt på bar bakke?

 
En omstridt avgift

Til høsten er det ti år siden vi fikk den første parkeringsavgiften i Fauske sentrum. En omstridt avgift som også har gitt mye positivt for sentrum. ...

- Dette er et overgrep

Hvorfor må Norge være først ute med å velge DAB i stedet for FM?

Har du en drøm?

Det er stort sett bare du selv som står i veien for dine drømmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!