Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synspunkt:

Fanatismens tvangstrøye

Fanatismens tvangstrøye

 

Ville du latt dine kjære dø for et bibelsitat?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2015 kl 12:46

Det piper i instrumenter og surkler i slanger som er koblet til den vevre kroppen i senga. Moderne medisin våker over et barn som kjemper en kamp mot en indre fiende som er fryktelig, fryktelig sterk.

Det er en kamp som hun kommer til å tape.

Kreften er en lunefull motstander, som vi jobber millioner av timer for å gi det aller verste utgangspunktet vi kan. Medisinen tar stadig større skritt framover, og mange får faktisk beskjeden de drømmer om.

At de har slått ned et indre mytteri fra egne celler som går til angrep på sin egen vert.

Men jenta i sykesenga får aldri den beskjeden. For de som er Jehovas Vitner, de vet de har svaret. De hevder til og med selv at en «blodløs» behandling er det beste for mange sykdommer.

For en person med leukemi, er behandling uten blodoverføring sannsynligvis en dødsdom. Det er å gå i krig med gevær uten kuler.

Det er å ofre det man har mest kjært, fordi det å redde liv med en annens blod gjør vedkommende så godt som død i Guds øyne likevel.

Får du fødselskomplikasjoner, blir knivstukket eller havner hardt skadd i en bilulykke, dør du i hvert fall uten blod.

Da er det mildt sagt patetisk at denne sekten hevder at et livreddende tiltak som dette er fullstendig overflødig og ofte til det beste.

Denne galskapen støtter man seg til gjennom en rekke sitater fra Bibelen. I tredje mosebok, kapittel 17, vers 14, står det følgende:

- For sjelen i all slags kjød er dets blod ved sjelen i det. Derfor sa jeg til Israels sønner: «Dere skal ikke spise blodet av noe som helst slags kjød, for sjelen i all slags kjød er dets blod. Enhver som spiser det, skal avskjæres.»

Så tenk på at det finnes de som faktisk vil la andre - og i rettferdighetens navn, seg selv - dø på grunn av disse ordene.

Hvem er disse menneskene?

De som faktisk med viten og vilje er så sikre på sin egen moralske fortreffelighet, at de er villige til å se sitt eget barn i øynene og mene i fullt alvor at det er best at de dør framfor å bli «urene»?

De som har familie som har kanskje har bestemt seg for å tenke selv. Familie som har bestemt seg for at de ikke ønsker å tro at noen få utvalgte vers i en bok, skrevet av en rekke tilfeldige personer, redigert i løpet av hundrevis av år, nødvendigvis er verdt å ofre livet for.

De som snur ryggen til det som er dem mest kjært, fordi de ikke ønsker å tro på de samme fortellingene som noen tror er fasit på livet.

De er iblant oss hver dag. De er i lokalsamfunnet til nesten alle. De kommer på døra for å fortelle om hvorfor du skal bli som dem.

De møtes i penklær på store stevner for å hylle en bok som er så pakkfull av selvmotsigelser at det er praktisk talt umulig å ta dem seriøst.

De samles hver uke for å hylle en gud så allmektig at selv livets mirakel er dem underordnet.

I tillegg så blir de sinte når de blir konfrontert med det. De blir så lei seg for at de ikke skal få forståelse for at de har det rette svaret.

Det sies at man skal respektere menneskers tro. At man skal la alle få ha den i fred.

Vet dere hva? Det gjelder bare når du ikke gjør urett. Når du ikke gjør andre vondt. Du er kanskje innenfor norsk lov, men respekten min får du aldri.

Det heter at man ikke skal slå i hjel i den samme boka. Jeg er helt sikker på at å snu ryggen til mens døden kommer, er nøyaktig det samme som å gjøre jobben selv.

Står det noe om skamvett i testamentene? Jeg vet ikke, men det burde det jammen.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Plastposer - få det bort!

I løpet av 30 år kan det være mer plast enn fisk i havet.

Vi er bra heldige

Muligheten er der, nesten rett utenfor stuedøren din.

Å gi noen en sjanse

Hvordan er det egentlig å komme ut fra soning i fengsel, og føle på at man her helt på bar bakke?

 
En omstridt avgift

Til høsten er det ti år siden vi fikk den første parkeringsavgiften i Fauske sentrum. En omstridt avgift som også har gitt mye positivt for sentrum. ...

- Dette er et overgrep

Hvorfor må Norge være først ute med å velge DAB i stedet for FM?

Har du en drøm?

Det er stort sett bare du selv som står i veien for dine drømmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!