Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synspunkt

Det ligger i luften

Det ligger i luften

FOTO: Frida Kalbakk

Det er liksom noe eget med våren.

Tekst:

Publisert:

Vi er utrolig flinke til å klage på været. Enda vi ikke får gjort noe som helst med det.

Om det regner tre dager i strekk, er fire grader og vind, så er det lett å skumme seg gjennom reisebyråer på nett for å finne en sydentur til rimelig pris.

Der og da er det lett å svartmale absolutt alt og tenke som så at det kommer til å bli en helt bedriten sommer. Det tenker man gjerne selv om vi så vidt har startet på mai måned.

Det kan likevel snu fort. For om sola skinner fra blå himmel en dag eller to, kanskje spesielt om det klaffer med helg, da er vi strålende fornøyd og husker nesten ikke nedbøren som falt for litt siden.

Våren kan være slu. Det er ikke unormalt å oppleve nesten fire årstider i løpet av en dag.

Likevel er våren utrolig herlig når den viser seg fra sin beste side. Snøen smelter, buskene blir gradvis grønnere og nesa tetter seg i takt med pollenspredningen.

Jeg syns det er en fryd at det er lyst til sent på kvelden, og at det blir vanskeligere å sove fordi det er så lyst inne på soverommet.

Jeg får lyst til å gjøre så mye mer ut av dagen. Å bli kalt inn til dugnad av velforeningen er nesten litt stas. Kanskje mest fordi jeg aldri har vært med i en velforening før, og plutselig føler meg så voksen og etablert.

«Alle» er opptatt av å få ting på stell før nasjonaldagen. Plener skal strigles, blomsterbed skal lukes og søppel skal kastes. Sånn sett er vi nå ganske heldig at vi feirer grunnloven vår midt i en av de beste årstidene.

Men så er det ikke bare hus, hage og hjem som trenger en oppussing denne tiden av året. Like sikkert som at det nå er blitt skikkelig vår, er alle artiklene som dukker opp i blader og på nett, om hvordan du kan skaffe deg denne berømte sommerkroppen.

En kroppsdugnad altså.

Jeg er helt for at man bør både spise sunt og trene. Men jeg syns det skal være for at man selv skal være fornøyd. Ikke fordi man skal passe inn i en mal som er bestemt av noen andre.

Det bør dessuten være noe en passer på hele året. Skippertak er ikke veien å gå. Verken kroppsmessig, eller for de som nå snart må fokusere fullt og helt på eksamen.

Jeg tenker som så i år. Punkt én, jeg har en kropp. Punkt to, det blir nok sommer åkkesom. Ergo har jeg vel en slags sommerkropp jeg også. Helt uavhengig av fettprosent og BMI.

Av helt naturlige årsaker vil dessuten begge delene være noe høyere enn normalt denne sommeren.

Det er rett og slett noe eget med våren. En vitamin-innsprøyting som er sårt trengende til vinterbleke kropper.

Og særlig etter en tid med mye mørke og snø.

Ikke la deg knekke av noen dager med regn og lave temperaturer. Sørg heller for å utnytte sola og de lange dagene når du kan.

Er det en ting jeg har lært av å bo i Nord-Norge, så er det nettopp det at man ikke skal utsette utendørsaktivitetene. For om det er sol på tirsdag ettermiddag, så kan det være for sent for den lange kveldsturen på onsdag. Om du vil ha godt vær vel og merke.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Mange tårer og farvel

Forrige mandag vil jeg huske lenge.

Rolig, det vil dabbe av

I det siste er det noen tema som mer enn andre har opptatt hylekoret i sosiale medier. Dab, Rema 1000 og Mack har dominert.

På tide med noe nytt?

Om en skummer gjennom TV-guiden, kunne deler av den like greit vært fra 2007, framfor 2017.

Det er en «æpp» for alt

Det har vel aldri vært så mye hjelp å få til å gjennomføre nyttårsløftene sine.

Må det hates så mye ved tastaturet?

Asylsøkere, kvinner, politikere, kortvokste, musikere og idrettsfolk. Det er noen av gruppene som har fått kjenne på internett-hat i 2016.

Verre vær i Verret

Var været verre før?

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!