Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det forunderlige i posten

Det forunderlige i posten

Hva gjør man med uønskede pakker i posten? FOTO: Sylvia Bredal

Som regel blir en jo riktig så glad når det ligger en pakke i postkassa, i alle fall hvis det er noe en har bestilt og har gledet seg til skal komme. ...

Tekst:

Publisert:

Selvsagt blir en glad når det kommer en overraskelse-pakke i posten også, fra noen en kjenner.

Vel, det skjedde ikke denne gangen.

I forrige uke kom det en liten pakke til min datter i posten. Hun åpnet den og trodde det var en film hun hadde bestilt for noen uker siden. Men der var det noe helt annet. Til og med vi som foreldre måtte bruke litt tid på å finne ut hva dette var. På framsiden av den lille pakken var det bilde av et fottrykk.

Etter å ha lest innholdsdeklarasjonen et par ganger kom vi fram til at dette er noe slags plasterlapper en skal sette under fotsålene når man legger seg. Og disse skal da rense kroppen fri for avfallsstoffer. Her er bambusekstrakt og oljer som skal gjøre det...

HALLO!!

Selve produktet heter «Detox», og dette ble sendt fra det danske firmaet Luxstyle. En regning på litt over 400 kroner fulgte også med i pakken. Den må betales innen 14 dager. Dette har ikke min datter bestilt, og jeg kjente irritasjonen melde seg umiddelbart.

Jeg fikk mest lyst å kaste den lille pakken i posten, men skjønte at da kommer det vel bare purringer og inkassokrav etter hvert.

Nederst på regninga står det jammen meg også at «next shipment will be on 25-08-2015». Altså er flere pakker snart på tur om en ikke får stoppet galskapen.

Jeg har nå sendt mail både til Luxstyle og til Forbrukerombudet i Nordland. Jeg har bedt om å få se bestillingen min datter har foretatt, og jeg har spurt forbrukerombudet om videre saksgang. Jeg har også googlet og sjekket opp Luxstyle.

Og selv om de ikke står på svartelista til forbrukerombudet, så finner jeg mye negativ omtale.

Jeg har funnet flere personer som har mottatt varer de ikke har bestilt, og de oppdager at de plutselig er blitt abonnent hos firmaet. Selskapet svarer sjeldent på mail, og de har ikke noe telefonnummer jeg kan nå dem på.

De lover også en leveringstid på en til to dager, men det kan gå måneder før det kommer noe, noe som får ungjenter til å klikke på nettet. De opplyser heller ikke at toll kommer i tillegg til prisen på produktet.

Jeg ser også at selskapet tilbake i 2012 ble anmeldt for brudd på markedsføringsloven. De reklamerte med unike tilbud som kun varte til i kveld, men dagen etter så fortsatte det samme tilbudet. Et annet eksempel er at de tidligere har reklamert med fiktive førpriser.

Jeg blir jo mer og mer irritert jo mer jeg leser om dette. Firmaet har også en norsk hjemmeside. Og her kan en boltre seg i silikon-pushup-bh'er, slankebelter og slankebukser, og de sistnevnte som gjør visst at en skal se 10-20 kilo tynnere ut! Det er bare så helt tragisk at jenter i det hele tatt handler hos dem.

Jeg trodde jo at jeg hadde lest såpass mye om nettsvindel og har prøvd å advare mine døtre også, så jeg er virkelig spent på hvordan Luxstyle erverver nye abonnenter av sine skjønnhetsprodukter. Det være seg snorkestoppere, billige hairextentions og eller såkalte leppetatoveringer.

Det står for øvrig på deres hjemmeside at kundene må ha fylt 18 år for å motta faktura. Vel, det stemmer ikke, for min datter er bare 14 år.

Avslutningsvis så er jeg jo egentlig glad for at pakken ikke kom i begynnelsen av ferien, men helt på tampen. Slike forundringspakker er nemlig ikke noe som lader opp kropp og sjel. Nei, tvert i mot.

Denne pakken blir sendt i retur, og for øvrig vil jeg klage inn selskapet til Forbrukerombudet.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Plastposer - få det bort!

I løpet av 30 år kan det være mer plast enn fisk i havet.

Vi er bra heldige

Muligheten er der, nesten rett utenfor stuedøren din.

Å gi noen en sjanse

Hvordan er det egentlig å komme ut fra soning i fengsel, og føle på at man her helt på bar bakke?

 
En omstridt avgift

Til høsten er det ti år siden vi fikk den første parkeringsavgiften i Fauske sentrum. En omstridt avgift som også har gitt mye positivt for sentrum. ...

- Dette er et overgrep

Hvorfor må Norge være først ute med å velge DAB i stedet for FM?

Har du en drøm?

Det er stort sett bare du selv som står i veien for dine drømmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!