Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synspunkt

Dårlig organisering

Dårlig organisering

Saksenviktunnelen

Vegvesenets planlegging står til stryk

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.05.2016 kl 20:26

Det pågår et omfattende arbeid for å oppgradere og øke sikkerheten i den 1747 meter lange Kvænflågtunnelen og Saksenviktunnelen som er 1148 meter. Et arbeid som ble påbegynt i februar og som skal vare helt frem til februar neste år.

Det er prisverdig at Statens Vegvesen arbeider med å trygge veger og tunneler, og jeg forstår at dette er en utfordrende å jobbe midt i trafikken.

Men jeg må samtidig si at den måten Statens Vegvesen har organisert sitt arbeid mellom Fauske og Rognan er særdeles dårlig, ja de får rett og slett strykekarakter.

En organisering som har ført til stor irritasjon, frustrasjon og forsinkelser for svært mange. Verst utsatt er jobb-pendlere og skoleelever som pendler.

De har fått forlenget sin dag for å komme på jobb og skole med over en time hver dag. På Fauske står det hver dag fem-seks busser og venter på Saltdals-bussen når den kommer opptil 45 minutter forsinket til Fauske.

Det forundrer mange at jobben startes i to tunneler samtidig. Om de hadde tatt en tunnel av gangen, kunne de gjort seg ferdig i den ene før de begynte i neste tunnel. Dermed hadde det blitt en kort strekning som hadde blitt stengt av gangen. I dag er det en strekning på 17 kilometer inkludert de to tunnelene som rett og slett plager bilistene.

Som om det ikke er nok har vegvesen satt i gang rassikring i et område på Stamnes i mellom disse tunnelene.

Et arbeid som pågår fra 07.00 om morgenen til 19.00 om kvelden. Here kan du bli stående opptil 15-20 minutter på dagtid.

Hvorfor er ikke denne jobben koordinert med arbeidet i de to tunnelene og flyttet til natta? Da stenger de tunnelene opptil et par timer av gangen for å få jobbe i fred.

Om de hadde benyttet samme stanstid som tunnelene, kunne de gjort denne jobben ferdig langt raskere.

Informasjon eller mangel på den er til strykkarakter hos Statens Vegvesen.

Den første informasjonen som Statens Vegvesen gikk ut med var i februar før arbeidet ble satt i gang. Den gang lovet de at tunnelene skulle være åpne for fri ferdsel mellom 06.00 og 18.00.

De sa videre at det ble kolonnekjøring og fra 21 til 06 kunne det bli stengt opptil to timer i slengen.

Ganske raskt ble det klart at de ikke kunne opprettholde fri ferdsel i begge kjørebanene i disse to tunnelene på dagtid, slik de hadde tenkt.

Dermed innførte Statens Vegvesen kolonnekjøring i begge tunnelene.

En endring som de på ingen måter fortalte til bilistene. 4. mai sendte Statens Vegvesen ut ei ny pressemelding om dette da hevdet de at det «Nylig ble det behov for ytterligere, midlertidige tiltak som berører trafikantene», som det heter i pressemeldingen. Dette «nylige» hadde da pågått i mange måneder.

Informasjon på denne strekningen er svært mangelfull.

Statens Vegvesen oppfordrer bilistene til å følge trafikkmeldingene på www.175.no. Men er der de på ingen måte oppdatert på dette.

For de påstår at forsinkelsen mellom Fauske og Rognan er maksimalt på 20 minutter. Forsinkelsene er langt mer enn 20 minutter hver vei.

Når Statens Vegvesen i samme pressemelding skulle prøve å forklare årsaken, skylte de på sikkerheten måtte ivaretas.

Er det da slik i Statens Vegvesen ikke vurderer sikkerheten når de skal åpne et prosjekt. For den samme sikkerheten måtte de vel vurderer allerede da de planla arbeidet i disse tunnelene.

I sin siste pressemelding av 4. mai forteller Statens Vegvesen at de vil være fri kjøring i tunnelene i ukene 29-30-31 på grunn av ferieavvikling.

Det vil si i midten av juli. Dermed har Vegvesenet bommet også på ferien. For sommertrafikken starter allerede i de siste ukene av juni og øker bare på utover i juli.

Dermed tipper jeg at køen vil bli svært lang når sommertrafikken er på topp i begynnelsen av juli.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Plastposer - få det bort!

I løpet av 30 år kan det være mer plast enn fisk i havet.

Vi er bra heldige

Muligheten er der, nesten rett utenfor stuedøren din.

Å gi noen en sjanse

Hvordan er det egentlig å komme ut fra soning i fengsel, og føle på at man her helt på bar bakke?

 
En omstridt avgift

Til høsten er det ti år siden vi fikk den første parkeringsavgiften i Fauske sentrum. En omstridt avgift som også har gitt mye positivt for sentrum. ...

- Dette er et overgrep

Hvorfor må Norge være først ute med å velge DAB i stedet for FM?

Har du en drøm?

Det er stort sett bare du selv som står i veien for dine drømmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!