Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På kanten

Altfor feminin

Altfor feminin

JUICE DET SELV. Man kan lage juice av det meste, og blande sammen hva man selv har lyst på. Foto: Wanja Nohr

På kanten -

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2015 kl 14:37

I sommer så jeg en dokumentar av Joe Cross ved navn «Fat, sick and nearly dying». Den handlet om Joe, og hvordan han revolusjonerte livet sitt ved hjelp av en juice-diett. Han gikk i 60 dager på kun flytende føde, nærmere bestemt ferskpresset juice.

Dette er vidunder-maskiner som presser juicen ut av alle frukter og grønnsaker. Tanken er å få ut alle næringsstoffene slik at kroppen skal ta dem opp lettere.

I mitt unge liv har jeg vært gjennom flere hurtig-fix-løsninger som ikke har løst noen ting. Kroppen min hadde passet utmerket til et par måneder i dvale, men er mindre kledelig i de varmeste månedene.

Etter at jeg flyttet til Fauske bestemte jeg meg for å benytte meg av sjansen til å endre kroppen og kostholdet mitt. Jeg skulle gjøre som Joe Cross - drikke ferskpresset juice av frukt og grønnsaker.

Jeg skulle gjøre som Joe Cross - drikke ferskpresset juice av frukt og grønnsaker

Plutselig hadde jeg kjøpt ei presse på Facebook. Den virker å være i god stand, helt til jeg skulle bruke den hjemme. Festet på ene siden manglet en bit. Derfor ble jeg stående på kjøkkenet og presse ned grønnsakene, samtidig som jeg holdt festet nede på denne gudløse framtidsmaskinen.

Endelig satte maskinen i gang, og lyden av heftig maskineri runget i min 20 kvadratmeters leilighet. De beste nordnorske glosene kom ut av meg, og min første juice ble til. Jeg bestemte meg fort for å ikke benytte meg av maskinen til alle døgnets tider.

Jeg var heller ikke forberedt på hvor mye som ble til overs av det jeg puttet i maskinen. På et punkt vurderte jeg sterkt å få meg en mini-gris, men husleiekontrakten sa noe annet.

De første dagene kom og gikk. Jeg presset og fikk ut noe som kunne se ut som restene av grønnsakssuppe. Heldigvis var smaken god, mest fordi jeg var for pysete til å blande inn for mye grønnsaker i starten.

Smaken var overraskende god, og plutselig var det tomt for juice

Jeg leste en dag at rødbeter hadde mange gode egenskaper. Min historie med rødbeter er kort og konsis «nei, takk». Allikevel kjøpte jeg en pose, og presset rotgrønnsaken sammen med epler og diverse andre smakfulle frukter. Juicen så fantastisk ut, den var sjokkrosa.

«Oj så kult!» utbrøt jeg alene på kjøkkenet. Smaken var overraskende god, og plutselig var det tomt for juice.

Sant nok, kjøkkenbenken min var også rosa. Men det var bare en god unnskyldning til å vaske opp med det samme. Dagen gikk som vanlig, jeg hadde ingen spesielle forventninger. Hva skulle skje?

Dessverre var det ingen som hadde forberedt meg på hva som ville skje inne i blæren min. Den sterke fargen av Norges velkjente grønnsak endret, for alltid, mitt syn på rødbeten.

For å si det mildt, så har jeg aldri følt meg så feminin som da jeg gikk på toalettet og oppdaget at doskålen var rosa.

Jeg har aldri følt meg så feminin som da jeg gikk på toalettet og oppdaget at doskålen var rosa

Sjokket i seg selv fikk meg til å ringe mine nærmeste, dette var ikke noe jeg kunne holde for meg selv. Jeg fortalte og flirte, og det gjorde også de i andre enden av røret.

Jeg har ikke fått avsmak på rødbeter, tvert imot så er det fint å se at juicen er rosa. Både lys- og mørkerosa.

Etter å ha drukket juice i to uker, sammen med vanlig mat, føler jeg meg friskere og sunnere. Placeboeffekten hos meg er ganske framtredende, siden min vanlige mat for det meste består av kjøtt, brød og smeltet ost.

Selv om Joe Cross var inspirerende, så tror jeg ikke at en juice-faste er noe for meg. Når jeg bruker rødbeter i juicen min er jeg sikker på utfallet, og unngår med viten og vilje å undersøke etter et toalettbesøk.

Så feminin behøver jeg ikke å føle meg.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Synspunkt

Plastposer - få det bort!

I løpet av 30 år kan det være mer plast enn fisk i havet.

Vi er bra heldige

Muligheten er der, nesten rett utenfor stuedøren din.

Å gi noen en sjanse

Hvordan er det egentlig å komme ut fra soning i fengsel, og føle på at man her helt på bar bakke?

 
En omstridt avgift

Til høsten er det ti år siden vi fikk den første parkeringsavgiften i Fauske sentrum. En omstridt avgift som også har gitt mye positivt for sentrum. ...

- Dette er et overgrep

Hvorfor må Norge være først ute med å velge DAB i stedet for FM?

Har du en drøm?

Det er stort sett bare du selv som står i veien for dine drømmer.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!