Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vant møte med United-legender

Vant møte med United-legender

MØTE. Terje Hultmann er en av Fauskes største United-tilhengere, og fikk et hyggelig møte med Denis Irwin tidligere i år. I juni får han et eksklusivt møte med Peter Schmeichel, Bryan Robson og en «hemmelig» gjest. Foto: Espen Johansen

Terje Hultmann (25) fra Fauske elsker Manchester United og i juni får han et skikkelig stjernemøte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.12.2016 kl 23:45

FAUSKE: - Radio 3 har noe som heter Tippelaget hver torsdag. Jeg hadde radioen på i bakgrunnen og hørte spørsmålet om hva den store fotballdagen England andre juledag kalles, sier Terje til Saltenposten.

Møter Schmeichel

Han sendte inn svaret Boxing Day, som er helt riktig, og ble trukket ut som vinner.

Premien er en såkalt «Meet and Greet» med Bryan Robson og Peter Schmeichel, samt en hemmelig tredje legende som blir offentliggjort etter nyttår.

Til Bodø igjen

Dette skjer i forbindelse med andre utgave av History of Legends, som kommer til Bodø i juni 2017, nærmere bestemt den niende.

History of Legends var i Bodø og på Fauske i april. Da ble det både et arrangement i Stormen i Bodø og kamp mellom United-legender og Bodø/Glimt All-Stars i SKS Arena.

Eksklusivt møte

- En hel time før showet får han eksklusivt henge med legendene på bakrommet. Han kan forberede noen spørsmål han vil stille, samt ta med seg noen supportereffekter han kan få signert, sier Jahn-Sigve Andersen i History of Legends.

Møtes igjen

Terje Hultmann møtte Bryan Robson og Denis Irwin på Fauske, og ser fram til et nytt møte med Robson.

- Og denne gangen også en danske. Det blir bra, mener Terje.

Siden mai 1996

Han er 25 år, så det er naturlig at han har et sterkere supporterforhold til Schmeichel enn Robson som spilte før Terje ble født.

- Ja, jeg har det, men vet jo veldig godt hva Robson står for, sier Terje som nok skal ha med seg flere drakter til signering.

Han har vært United-supporter siden mai 1996, da Eric Cantona hamret inn volleyskuddet som avgjorde cupfinalen mot erkerivalen Liverpool.

Skulle uansett

- Hadde du noen planer fredag niende juni fra før?

- Ja, jeg skulle jo på History of Legends uansett, så nå blir det bare enda bedre. Jeg kan ikke komme på noe som skal få meg vekk fra dette, sier han fornøyd.

15 kamper på OT

Han har vært på kamp i Manchester tidligere i høst og fikk da med seg Europaliga-kamp mot Zorya og Premier League-kampen mot Stoke.

- Det gikk vel sånn ok minus, sier Terje som kan skilte med 15 kamper sett live på Uniteds hjemmebane Old Trafford, og to bortekamper.

- Det blir fort et par til før niende juni. Forhåpentlig skal jeg på kampene mot West Bromwich og Everton i begynnelsen av april, sier han.

Drømmer om Scholes

- Det kommer en tredje gjest på History of Legends. Hvem håper du det blir?

- Drømmen er Paul Scholes. Men det hadde vært tøft hvis en av de norske spillerne dukket opp. Henning Berg, Ronny Johnsen eller Ole Gunnar Solskjær. Det hadde vært artig, sier Terje Hultmann.

Tre byer, tre dager

History of Legends 2017 skal arrangeres i tre byer på tre dager.

- Vi kaller disse kveldene «Supportermiddag». En helkveld med legendene. Torsdag 8. juni arrangeres det i Trondheim, fredag 9. juni i Bodø, og tilslutt lørdag 10. juni i Svolvær, sier Jahn-Sigve Andersen.

I Bodø skal Radisson Blu gjøres om til et Manchester United-hotell. En hel kveld skal legendene og gjester underholdes med gode historier, autografer og selfies.

Hall of Fame

Med sitt lettkjennelige hår og sin legendariske keeperkarriere er Peter Schmeichel en populær mann til å holde foredrag og dele ut forskjellige fotballpriser.

Den pensjonerte Manchester United-keeperen hadde så stor innflytelse i England at han ble medlem i dens Hall of Fame i 2003.

«Århundrets kjøp»

Peter Schmeichel var en helt sentral skikkelse på laget i 1993 da klubben sikret sin første ligatittel på 26 år, og i årene som fulgte frem til han forlot Old Trafford etter den historiske Trippeltriumfen i 1999.

I 1991 snappet Sir Alex opp gutten som han senere beskrev som «århundrets kjøp» og var drivkraften til at Manchester United har blitt den klubben den er i dag.

Peter skal snakke om fokus, holdninger og konsentrasjon på sitt foredrag, etterfulgt av spørsmål fra publikum.

Er ambassadør

Det er ikke mange som kan se til samme fotballkarriere som selveste Bryan Robson. Han vart med England i hele tre verdensmesterskap, og har en årelang rekke som kaptein for Manchester United.

Han jobber i dag for klubben Manchester United. Som ambassadør så reiser han rundt om i verden for å skape blest om klubben.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

Trening, trening og atter trening

Seriøs satsing og mer trening. Det er oppskriften Benjamin Hansen (13) har brukt for å bli en bedre bryter denne sesongen.

Kronerulling for rulleski

Nå ruller pengene inn for rulleskianlegg i Klungsetmarka.

Bronse til Marie (13)

Fauskejenta Marie Risvoll Amundsen gikk inn til tredjeplass i Holmenkollen lørdag.

 
To NNM-gull til Fauske

På grunn av sterk konkurranse og et stevne med høy kvalitet, ble ikke NNM i bryting på Fauske det Fauske AK hadde håpet på resultatmessig.

Snart fullt i ISE Vintercup

Over 140 lag er allerede påmeldt til ISE Vintercup på Fauske om en måned. Det blir en gullgruve for Fauske/Sprint.

Kristoffer ser fram mot søndag

- Det er grymt bra her, sier Kristoffer Jakobsen (22) etter sin VM-debut fredag. Nå ser han fram til sin store sjanse i slalåm på søndag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!