Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Det gror som bare det!

Det gror som bare det!

Fosser fram. Fauske svømmeklubb er uten sitt faste basseng og må pendle til trening. De unge svømmerne lar seg ikke stresse, men er i rivende utvikling. Mange idretter i Indre Salten har prestert veldig godt i 2016, og framtiden ser lys ut. FOTO: Ina Sand Solli

Det kryr av gode idrettsutøvere i lille Indre Salten.

Tekst:

Publisert:

Idretten i Indre Salten har det ikke bare enkelt, men likevel presteres det på et nivå man bare må la seg imponere av.

Skiskytter Alexander Os har gitt seg, bryter Petter Karlsen har hatt et år med skadeplager, men bakfra kommer det stormende en gjeng ungdommer som fort kan gjøre oss idrettsinteresserte i Indre Salten veldig stolte i tiden framover.

I løpet av året har Oda Martine Bangfil fra Saltdal for alvor slått igjennom.
15-åringen har debutert på den norske fotball-landslaget, vært på nasjonal talentsamling i håndball, og kvalifisert seg for den landsomfattende Bring-serien i håndball, gjennom gjestespill for BHK i Bodø.

Oda er helt i toppen i to av de virkelig store idrettene, og presterer i begge.

Den blide og sympatiske saltdalsjenta blir veldig spennende å følge framover.

Torsdag kom meldingen om at Fauske atletklubb har tre utøvere med på neste års landslag.

Petter Karlsen har vært der en stund, men er fortsatt bare 23 år. Isak Bø Rørnes og Aniat Lachinova er på hvert sitt juniorlandslag, og er to vi følger med argusøyne framover.

Det er betryggende å høre landslagstrener Eren Gjægtvik beskrive atletklubben som brytesportens vugge i landet, sammen med hans egen by Kristiansund.

Og måler vi innbyggertall, så vil nok Fauske komme veldig godt ut på en oversikt over NM-medaljer per innbygger.

I langrennssporet, en av de virkelig store norske idrettene, skal Ingrid Mathisen ta de første stegene som seniorutøver.

En tøffere utfordring er vanskelig å finne i verdens overlegent beste nasjon på kvinnesiden.

Ingrid går fra å ha møtt løpere som er like gamle, og med noenlunde samme treningsgrunnlag, til å plutselig skulle møte Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jaacobsen.

– Jeg frykter det ikke. Jeg er i angrepsposisjon, som en ung løper som får lov til å slåss med de litt eldre og beste. Det å nå toppen tar tid, det ser man gang på gang. Jeg har både kortsiktige og langsiktige mål, og er veldig gira på å gå fort i år, samtidig som jeg skal være tålmodig over tid, sa hun nylig.

Det er betryggende å vite at hun selv har en offensiv, men fornuftig inngang til sesongen.

Skytteren Gøran Helgesen har litt ubemerket sneket seg helt inn i Norgestoppen, og beviste sitt enorme potensial da han forrige helg skjøt 350 poeng av 350 mulige. Bare fire andre har gjort det bedre i 2016 – og da marginalt, gjennom flere innertiere.

Helgesen er uten sin vante treningsbane for tiden, og håper selvsagt Fauske kommune finner en løsning i forhold til ny skytebane. (Se for øvrig sak på side 42 og 43).

Også Fauske svømmeklubb håper på fortgang i saken om sted å trene. Fauskebadet har vært stengt siden 13. juni, og svømmerne har pendlet til Straumen og Rognan.

Likevel kommer de hjem fra stevne etter stevne med bagasjen full av medaljer.


Mange av de beste de siste årene har sluttet eller flyttet, men det fosser fram nye talenter i klubben. Noen av dem er ifølge trener Kim Torry Simmenes i ferd med å bli svært spennende å følge.

Dans Fauske sine unge dansere har for lengst etablert seg i Norgestoppen, og i 2016 har flere av dem tatt steget til verdenstoppen.

Rognan IL og Valnesfjord er blant håndballklubbene som virkelig markerer seg i aldersbestemte klasser.

Det er en bredde i idrettstilbudet i Indre Salten som er beundringsverdig, og det er godt å se at klubbene klarer å kombinere bredde og topp. De to henger nemlig nøye sammen.

Med det befolkningsgrunnlaget som er her, er det bare å ta hatten av for det arbeidet som gjøres i svært mange idrettslag.

Det er lov for Indre Salten å slå seg på brystet og si at vi er gode!

Og ennå har vi ikke sett hva SKS Arena på sikt vil bety for fotballen...

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

To NNM-gull til Fauske

På grunn av sterk konkurranse og et stevne med høy kvalitet, ble ikke NNM i bryting på Fauske det Fauske AK hadde håpet på resultatmessig.

Snart fullt i ISE Vintercup

Over 140 lag er allerede påmeldt til ISE Vintercup på Fauske om en måned. Det blir en gullgruve for Fauske/Sprint.

Kristoffer ser fram mot søndag

- Det er grymt bra her, sier Kristoffer Jakobsen (22) etter sin VM-debut fredag. Nå ser han fram til sin store sjanse i slalåm på søndag.

 
Kristoffer klar for VM-debut

– Det er grymt bra her, sier Kristoffer Jakobsen (22). Fredag kjører han storslalåm i alpin-VM.

Dro inn fire gull i reingjeting

IL Vinger gjorde det sterkt under samemesterskap i reingjeting i Trondheim.

Sørfold FK til topps i Bodø-turnering

Sørfolds guttelag i 13 årsklassen gikk helt til topps i Norengros cup i Bodø - med litt spillerhjelp fra Fauske/Sprint.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!