Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Steiring passer oss kjempebra

- Steiring passer oss kjempebra

KLAR. Etter noen treninger og en god treningskamp, var Sogndal kjappe til å sikre seg en overgang fra Rosenborg for Per Magnus Steiring. Foto: Håvard Nesbø

Sogndal-trener Eirik Bakke er full av lovord om sin nye signering Per Magnus Steiring (19).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.01.2017 kl 16:29

SOGNDAL/FAUSKE: Etter noen treninger, en treningskamp mot Florø og en medisinsk test er Per Magnus Steiring blitt Sogndal-spiller.

Midtstopperen hadde kontrakt med Rosenborg ut året, og var på prøvespill i Bodø/Glimt før han dro til saftbygda.

Fulgt han lenge

Der imponerte han såpass at klubben ikke tenkte seg lenge om før han ble signert.

- Jeg har fulgt han lenge, og prøvd å få han hit tidligere. Blant annen i fjor sommer, men da endte han i Viking på lån, sier Sogndals trener, den tidligere Leeds og landslagspilleren Eirik Bakke - sønn av den kanskje aller største Sogndal-legenden av alle, Svein Bakke.

- Nå har vi fått sett på han og han har fått se Sogndal. Jeg er sikker på at han passer hos oss. Han er ambisiøs og vil framover i karrieren sin, sier Bakke til Saltenposten.

Typisk Sogndal-stopper

Ikke minst beskriver han Steiring som en type midtstopper de liker i klubben. Fysisk sterk og en som tar for seg duellene.

- Jeg liker han godt, og han er en fin gutt å jobbe med. Han trenger en mulighet for å komme seg videre i fotballen og den gir vi han. Jeg opplever han som en jordnær gutt, og han vil passe godt inn hos oss, sier han videre.

Tre midtstoppere nå

Bakke mener Steiring, som har 30 aldersbestemte landskamper, flere av dem som kaptein, nå får gode forhold til utvikling, og at mye er opp til han sjøl.

- Vår stopper Patronen dro hjem til Finland, så per nå har vi tre midtstoppere. Jeg kommer til å ha bruk for alle, til og med om vi får inn en til. Men Per Magnus er her for at han skal satses på, og er ikke hentet som stallfyll. Han konkurrerer om plass i elleveren på lik linje med de andre, presiserer Bakke.

Treårsavtale

Avtalen med Sogndal er på tre år i første omgang.

- Vi får se om vi forlenger, eller om det går med han som med tidligere Sogndal-stoppere som Even Hovland og Børre Steenslid, at han blir så god at enda større klubber kommer på banen, sier Eirik Bakke.

- Ledertype

Sportslig leder Håvard Flo beskriver Per Magnus som en moderne stoppertype med god fysikk og bra fart.

- Vi er veldig glade for å få Per-Magnus til oss. Han er en ung og lovende midtstopper, som gjennom sin tid i Rosenborg-systemet har gjort verdifulle erfaringer, sier Flo.

- Det bor en ledertype i Per-Magnus. Han er en fin type som vil passe godt inn i vår profil og i treningsgruppa, mener han.

- Gleder meg veldig

Per Magnus Steiring er imponert av klubben og fasilitetene i Sogndal.

- Det er veldig bra. Jeg kommer til en fantastisk klubb. Fasilitetene her er noe av det beste jeg har sett, og de har tatt veldig godt imot meg. Gruppa her virker virkelig kjempefin, sier Per Magnus.

Godt med avklaring

Etter flere år med litt til og fra i fotballtilværelsen, med spill for Rosenborg 2, trening med A-laget og så utlån til Viking, synes han det nå er veldig godt at framtida er avklart.

- Det å kunne konsentrere seg helt og holdent om fotballen nå i tre år, det å bare tenke på å utvikle meg som spiller, og ikke tenke på hvor man skal være blir en befrielse. Jeg ser kun lyst på dette, sier han.

Skal fighte for plass

Han håper på tre fine år i Sogndal, og er der definitivt for å konkurrere om en av plassene på laget.

- Jeg har en ydmyk holdning til det, men skal fighte alt jeg kan for å overbevise, slår han fast.

Han signerte torsdag etter en medisinsk test som gikk helt fint.

Passer til stilen

Trener Eirik Bakke mener Steiring vil passe fint i spillestilen til Sogndal.

Det tror han selv også .

- Jeg tror det. Her går det i duellspill og kriging, sier han.

Til varmere strøk

Søndag returnerer han til Trondheim for å hente noen av tingene sine. Deretter blir det varmere strøk.

- Gran Canaria i to uker, så hjem til en uke pause, før det blir Marbella i Spania. Det blir fint det ler han - til tross for at det blir uker med hard jobbing.

Etter hvert skal han inn i egen leilighet, etter å ha bodd på hotell hittil.

- Jeg begynner allerede å bli lei av det. Klubben har sine kontakter og det skal vel gå i orden. Det skal bli godt å få noe eget, sier Per Magnus Steiring.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

Trening, trening og atter trening

Seriøs satsing og mer trening. Det er oppskriften Benjamin Hansen (13) har brukt for å bli en bedre bryter denne sesongen.

Kronerulling for rulleski

Nå ruller pengene inn for rulleskianlegg i Klungsetmarka.

Bronse til Marie (13)

Fauskejenta Marie Risvoll Amundsen gikk inn til tredjeplass i Holmenkollen lørdag.

 
To NNM-gull til Fauske

På grunn av sterk konkurranse og et stevne med høy kvalitet, ble ikke NNM i bryting på Fauske det Fauske AK hadde håpet på resultatmessig.

Snart fullt i ISE Vintercup

Over 140 lag er allerede påmeldt til ISE Vintercup på Fauske om en måned. Det blir en gullgruve for Fauske/Sprint.

Kristoffer ser fram mot søndag

- Det er grymt bra her, sier Kristoffer Jakobsen (22) etter sin VM-debut fredag. Nå ser han fram til sin store sjanse i slalåm på søndag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!