Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spilte inn over 15.000 kroner til Leger uten grenser

Kjendiskampen på Fauske ble en dundrende suksess med fulle tribuner og over 15.000 kroner til en god sak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2016 kl 14:32

FAUSKE: - Seriøst??
Maria Pedersen trodde knapt det hun hørte da både Andreas Opheim, Geir Wenberg og ordfører Jørn Stene fortalte at de skulle få 5.000 kroner fra både SKS, Salten Aqua og Fauske kommune til innsamlingsaksjonen.

Maria har sammen med tre andre niendeklassinger; Ronja Pavall, Marion Eline Mordal og Signe Sommerheim hatt et skoleprosjekt der de setter fokus på lungebetennelse blant barn og kostbare medisiner.

Temaet er verdens glemte kriser.

De fire jentene ville bruke en fotballkamp for sette fokus på saken og inviterte en rekke kjente Fauskefolk til kamp mot elever fra Vestmyra skole. Inntektene går til Leger uten grenser.

Tirsdag fyltes tribunene på Fauske stadion til randen av skoleelever og andre tilskuere og dommer Tom Gunnar Rasmussen blåste i gang kampen.

På kjendislaget stilte blant andre ordfører Jørn Stene, Ove Sørdahl i ISE, Valter Jacobsen fra Dans Fauske, lensmann Robin Johnsen, Geir Wenberg fra Salten Aqua, Andreas Opheim fra SKS og flere andre.

Også noen av skolens lærere var blitt hentet inn for anledningen.

- Kjempetiltak. Gøy å få være med og fint å kunne støtte dette, sa Opheim og Wenberg da de overrakte pengegaven til noen himmelfalne jenter etter kampen.

Ogås Fauske kommune bidrar og Jørn Stene hyllet elevene for initiativet og syntes det var gøy å få være med på kamp.

- Strålende sol, fulle tribuner og en god sak. Jeg kunne ikke valgt en bedre fotballdebut, sier ordføreren, som ikke har annet fotballbakgrunn enn løkkefotball som gutt.

Kampen endte forresten 4-4 etter at elevene leverte en solid opphenting mot slutten.

- Vi er kjempefornøyde og stolte over at vi klarte å få til et så bra arrangement og at det kom inn så mye penger som vi kan gi til Leger uten grenser, sier Marion, Maria og Signe.

I tillegg til de tre store bidragene fra SKS, Salten Aqua og Fauske kommune, kom det inn penger fra salg av mat og drikke på kampen.

Les mer om kjendiskampen i Saltenpostens papiravis torsdag.

Nøkkelord

Se bildet større

GLADE. Geir Wenberg (til venstre) fra Salten Aqua og Andreas Opheim (til høyre) fra SKS hadde med seg 5.000 kroner hver til den gode saken i forbindelse med kjendigskampen til inntekt for Leger uten grenser. Arrangørene Signe Sommerheim, Marion Eline Mordal og Maria Pedersen var jublende glade over de store bidragene. Også Fauske kommune bidro med samme beløp. Den siste i arrangørkvartetten, Ronja Pavall, var ikke på plass da dette bildet ble tatt. FOTO: Espen Johansen

Se bildet større

Madeleine Holmvik har spilt på toppnivå i Norge, Jørn Stene ikke annet enn på løkka som gutt. Begge leverte solide bidrag i kjendiskampen tirsdag. FOTO: Espen Johansen

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

Fauske/Sprint til topps i juniorklassen

Fauske/Sprint gikk til topps i juniorklassen etter 3-2 mot Bodø/Glimt i finalen.

FKSK-jentene forsvarte tittelen

Disse jentene er «alltid» i finalen i Stopp Volden-cup, og nå har de to strake seiere

Årets skisesong skal åpne i Valnesfjord

3. desember er datoen de lokale skiløperne lengter etter.

Trimmer inn penger til andre

Når ansatte i ISE går toppturer, blir det penger til lag og foreninger - og til egen reisekasse. I år har de gått for over 180.000 kroner.

Hvor er publikum?

Hva gjør folk på Rognan og Fauske når de skulle vært på fotballkamp?

Marius er konge i medvind

Marius Falch Orvin (34) fra Fauske tok i helga kongepokalen i seiling, og er nok en gang norgesmester.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!