Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Skal spille seniorhåndball

Skal spille seniorhåndball

SATSING. Her er noen av jentene som nå tar mål av seg til å laget et godt håndball-lag i Indre Salten. FOTO: Espen Johansen

Til høsten blir det damehåndball i Indre Salten med spillere fra Fauske og Saltdal på samme lag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.07.2015 kl 23:02

SALTDAL: - Vi har tenkt på det lenge, og til slutt ble det tatt tak i, både under Grendecupen i fotball, men også BIB cup-helga i Bodø. Vi var en gjeng på bedriftslaget som har hatt det veldig gøy, og nå tar vi et steg opp, sier Katrine Horn Skogen og Lill-Hege A. Paulsen.

- Blir et godt lag

Så de spurte sin tidligere trener og etter hvert mange tidligere medspillere og nå er det blitt en stor gjeng på trening.

- Noen av spillernes deltakelse kommer an på om de kommer inn på skole i Bodø eller ikke, mens andre er styrt av hvor de skal jobbe. Fristen for svar angående skole er vel 21. juni, så da vet vi nok enda mer om hvem som er med og ikke, sier de.

Men de er mer enn nok mange til at det blir lag og det blir et sterkt lag.

- Mange gode spillere. Vi trenger å få trent og få spilt sammen et lag, så blir det bra, mener de.

Geografisk spredt

Økonomien i prosjektet er noe som skal jobbes med. Slik det ser ut nå blir det en serie med betydelige reisekostnader, siden lagene er fra Vadsø og Alta i nord, ned til Tromsø, Harstad og Narvik, samt Bodø og Indre Salten.

- Det kunne med fordel vært delt i to avdelinger, én langt nord, og én kanskje herfra og til og med Narvik/Bardu-området, sier de to.

Sponsorjakt i sommer

Det betyr at sommeren, i tillegg til trening, må brukes til å jakte sponsorer og samarbeidspartnere. Dersom noen har dugnad som skal gjøres, og det kan gi kroner i kassa, så er jentene klare for det.

- Det er viktig at næringslivet støtter opp, og synes dette er en god idé. Vi mener det er bra for området å ha et slikt tilbud, blant annet for at de som nå er ute og studerer ser at det finnes noe å flytte hjem til, sier Katrine.

Tilhørighet viktig

De to har som mål av at dette ikke skal bli et lag som varer én sesong, men et tilbud som skal være permanent.

- Vi vil at det skal være mulig å både komme hjem til, men også bli værende i distriktet, ta utdanning og drive med aktivitet og idrett. Det er attraktivt for bedrifter lokalt å kunne ansette folk som har lokal tilhørighet, sier Katrine og Lill-Hege.

Nord-norsk serie

Trener for jentene er Geir-Ove Kjellbakk, saltdaling med mange år bak seg som håndballtrener i både Rognan IL og Finneid IL.

- Jeg har sagt ja til det og målet er spill i nordnorsk andredivisjon til høsten. Der er vi påmeldt sammen med en rekke andre lag som Alta, flere Tromsø-lag, Junkeren, Vadsø, Ankenes, Narvik, Harstad og så videre.

Fauske og Rognan

Rognan IL damer har hittil trent på torsdager i Saltdalshallen, men har nå også fått treningstid i Fauske idrettshall, noe som er praktisk siden mange av spillerne bor i Fauske-området.

I tillegg til én trening i hver hall, kjører spillerne en fysisk økt på egenhånd.

Spillerne har hatt pause fra håndballen av varierende lengde, men mange av dem har holdt seg i gang med enten spill i bedriftsserien, eller i andre klubber mens de har vært ute og tatt høyere utdanning.

- Man ser fort at det fortsatt er mye god håndball i denne gjengen, sier Kjellbakk, som har vært trener for de fleste av dem tidligere og sånn sett vet godt hva de står for.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

Fauske svømmeklubb briljerte på Trøndersvøm

Utøverne fra Fauske svømmeklubb gruste sine personlige rekorder til tross for basseng-utfordringer hjemme. Treneren er imponert over innsatsen.

Klar for sesong-<br/>åpning i Holtan

Tore Roterud gleder seg til lørdag, for da åpner alpinbakken ved Fauske.

Påmeldingen åpnet til Vev-al-plast-cupen

Tradisjonen tro arrangeres det konkurranser i boccia og svømming i Saltdal.

Satte norsk rekord

Håvard Strand Brustad i Fauske svømmeklubb satte i dag norsk rekord på 50 meter bryst.

Fauske/Sprint tar cupen på alvor

- Vi toner ikke ned cupen bare fordi vi neppe skal til Ullevål, sier Sprint-trener Tom Erik Lund.

Ekstremsport for ville vinder

For fem år siden lærte han seg selv å kite. Nå hjelper han nybegynnerne.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!