Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Rognan-jenter med på BHK-seier

Rognan-jenter med på BHK-seier

TIL TOPPS. BHK J15 vant Haslum cup med god hjelp av to Rognan-jenter. Nå skal klubbene fortsette samarbeidet - forhåpentligvis inn i den landsdekkende Bring-serien.Bak fra venstre Nora Rasmussen, Marie Martinsen, Oda Martine Bangfil (Rognan), Ida Evjen, Guro Alsos, Camilla Kvarv Pettersen, Sarah Willumsen. Foran fra venstre Lena Guttormsen, Kaja Skiri, Amanda Brunvær Steffensen, Mia Oseng (Rognan), Ina Sofie Larsen og Sara Sofie Gerhardsen. Foto: BHK

Oda Bangfil og Mia Oseng hjalp BHK til seier i Haslum cup i håndball. Nå fortsetter RIL og BHK samarbeidet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.09.2016 kl 13:04

SALTDAL: BHK sitt J15-lag gikk helt til topps i Haslum cup, og det er en turnering med høyt nivå.

- Kjempeartig

Eliteturneringen samlet 262 lag, og BHK, med to de Rognan-jentene Oda Martine Bangfil og Mia Oseng, gikk helt til topps etter finaleseier 12-11 mot Son HK.

For å rekke flyet hjem måtte BHK spille finalen bare et kvarter etter semifinalen mot Jar.

- Det var helt strålende og kjempeartig, sier BHK-trener Geir Daniel Larsen.

Fire jenter

- I utgangspunktet har RIL fire jenter født i 2001 som var invitert med. Nå er vi i gang med klubbsamarbeid mellom BHK og Rognan IL. Det er ikke bare for de beste, men et samarbeid like mye for å beholde spillerne i håndballen - i tillegg til et tilbud for de som vil satse litt ekstra, sier han.

Til Bring-serien?

Her er det blant annet muligheter for noen av Rognan-jentene til å bli med på kvalik til nasjonalt spill i Bring-serien.

- Kvaliken er før jul, og blir en spisset greie. Der har vi kun mulighet til å ha med 14 jenter. Men kommer vi gjennom nåløyet, er det muligheter for å rullere mer når Bring-rundene kommer i gang, sier Larsen.

Bredde viktig

Bring-serien er tøff og med bare veldig god motstand.

- De beste lagene er ganske trimmet. Men vi slipper ikke noen ut på noe de ikke er klare for. Breddetenkingen er viktig og prioritet nummer én er å beholde spillerne aktive så lenge som mulig, sier han.

Godt årskull

Likevel, det er mange som har lyst på litt ekstra. Og 2001-kullet er en gave til norsk håndballframtid.

- Jevnt over er man veldig imponert over 01-kullet i hele Norge. Oda var på talentsamling i Skien sammen med tre BHK-jenter. Tilbakemeldingene gikk på at dette er et sjeldent godt kull, og det vanket mye skryt til alle jentene, forteller han.

Travel sommer

Oda Bangfil har hatt en særdeles travel sommer med landslagssamling, Scandia Cup og Norway cup i fotball og talentsamling og turnering i håndball.

- Vi er bevisste på mengden ja. Hittil tror jeg ikke det har vært for tøft program. Det virker som om det har vært lystbetont og spennende. Det er når det er i ferd med å bli et ord, at man må fange opp signalene. Foreløpig er jeg ikke bekymret, sier han, og er opptatt av å legge til rette for at jentene skal kunne delta på ting de har lyst til.

Trener sammen

- For oss i BHK var det veldig fint å ha med Oda og Mia på tur. Det var første gang og ble en god opplevelse for alle, har jeg inntrykk av. Fram til Bring-kvaliken skal vi prøve å få ei trening i uka der de fire fram Rognan kan komme til Bodø. Det er også aktuelt å ta ei treningshelg eller en treningslørdag på Rognan av og til, sier Geir Daniel Larsen.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

To NNM-gull til Fauske

På grunn av sterk konkurranse og et stevne med høy kvalitet, ble ikke NNM i bryting på Fauske det Fauske AK hadde håpet på resultatmessig.

Snart fullt i ISE Vintercup

Over 140 lag er allerede påmeldt til ISE Vintercup på Fauske om en måned. Det blir en gullgruve for Fauske/Sprint.

Kristoffer ser fram mot søndag

- Det er grymt bra her, sier Kristoffer Jakobsen (22) etter sin VM-debut fredag. Nå ser han fram til sin store sjanse i slalåm på søndag.

 
Kristoffer klar for VM-debut

– Det er grymt bra her, sier Kristoffer Jakobsen (22). Fredag kjører han storslalåm i alpin-VM.

Dro inn fire gull i reingjeting

IL Vinger gjorde det sterkt under samemesterskap i reingjeting i Trondheim.

Sørfold FK til topps i Bodø-turnering

Sørfolds guttelag i 13 årsklassen gikk helt til topps i Norengros cup i Bodø - med litt spillerhjelp fra Fauske/Sprint.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!