Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hovedlandsrennet

Søsknene samlet til Hovedlandsrennet

Søsknene samlet til Hovedlandsrennet

KLUNGSETMARKA. Catrin, Stian og Beate Grønås gleder seg over å kunne være i Klungsetmarka under Hovedlandsrennet, som deres far var sentral i å få til Fauske. Foto: Espen Johansen

Petter Grønås var sentral i å få Hovedlandsrennet til Fauske. Barna er sikre på at han ville satt enorm pris på det som skal skje de neste dagene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.02.2016 kl 10:09

FAUSKE: - Han ville nok vært her mye den siste tiden, sier Stian Grønås (39).

Men faren, hele ski-Norges Petter Grønås, fikk ikke oppleve Hovedlandsrennet på hjemmebane. Han gikk bort sommeren 2014.

- Han var sentral

- Han var, sammen med flere, sentral i å få arrangementet hit, og han fikk i alle fall oppleve tildelingen. Jeg har opplevd at når han ikke var der mer, så bretter andre opp ermene og skal få det godt til, sier han.

Petter var en ildsjel av de sjeldne i langrennsmiljøet og den gode kulturen han var med på å skape i miljøet rundt blant annet Klungsetmarka, videreføres av andre.

Stort engasjement

- Han drev på sånn på Ulvsvåg også, før han kom til Fauske. Der fikk han til et rulleskianlegg, ett av landet første. På Ulvsvågskaret! Det var hjertebarnet hans der og her ble engasjementet hans for Klungsetmarka enormt stort, sier Stian videre.

Petter var i marka hver dag, i helgene gjerne flere turer om dagen.

- Det betyr mye

- I fjor vinter fikk jeg kommentarer fra folk som syntes det var rart å komme hit uten å møte han for å slå av en prat - helst om ski, sier sønnen videre.

Hovedlandsrennet betyr noe for familiene og de er alle sammen glade for å se at anlegget brukes mye. Beate, som bor på Fauske, ser det på nært hold til daglig.

Fikk inn penger

Og etter Petters bortgang har anlegget blitt oppgradert.

- Det kom inn mye penger etter begravelsen, 35-40.000 kroner. I tillegg kom det 10.000 etter at han fikk en pris under NM på ski. Pengene skulle gå til et godt formål, men Petter sendte aldri inn papirene for å få dem utbetalt. Da jeg tok tak i det, kom utbetalingen umiddelbart og gikk til Fauske IL ski. Han var ikke så opptatt av å sende regninger, og hadde vel ikke fått helt med seg at det måtte til, sier Stian videre.

Pengene har blant annet gått til nytt og bedre lydanlegg på skistadion.

Bidrar med strikk

Catrin (37) og Beate (37) er tvillinger, men det var det ingen som visste før Catrin ble født - 18 minutter før Beate.

Catrin bor i Kristiansund, men har en strikkepinne eller to med i Hovedlandsrennet. Hun står bak mønsteret til sitteunderlagene som Fauske husflidslag har strikket og tovet til arrangementet.

Tonnevis med utstyr

Stian er på Hovedlandsrennet i forbindelse med jobben i Bendit, som er hovedsamarbeidspartner.

- Onsdag kom det flere tonn med utstyr, og vi skal blant annet dele ut drikkebelter til alle deltakerne, de får en fruktsmoothie og banan når de kommer i mål, og alle medaljevinnerne får en stor fruktkurv, sier han.

Alltid frivillig

Stian har snart jobbet i to år i Bendit, og før det var han i Madshus. Tidligere har han jobbet for både skiforbundet og Swix.

- Det er stas å komme opp hit på et så stort arrangement. Jeg melder meg alltid frivillig til alt som skjer nordpå, sier han og smiler bredt.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

To nye klare for Fauske/Sprint

Mathias Toppen Halvorsen (20) og Magnus Pettersen (16) er klare for Sprint-spill i 2017-sesongen.

Skisesongen endelig i gang

Med fine forhold kom langrennssesongen lokalt i gang i Valnesfjord lørdag.

Åpner trolig fire traseer

Helgens massive snøfall er godt nytt for Sulitjelma Fjellandsby.

Vant sin egen turnering

- Jeg er fornøyd med det vi presterer, sier den ferske juniortreneren i Fauske/Sprint, Svend Håvard Bakken.

Skytterlaget med forslag til ny bane

Lars Fossum, leder i Valnesfjord skytterlag, håper på fortgang i saken om ny skytebane i Fauske kommune.

Fauske Høyre: - Viktig å tenke flerbruk

Høyres gruppeleder Ronny Borge mener flere enn skytterlaget kan være med i en ny skytebane, og synes det er synd den ikke er på plass allerede.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!