Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Audun bruker tiden på de unge

Audun bruker tiden på de unge

DISCO. Brødrene Ole Markus (15) og Victor Bråthen (13) den 20. Januar. - Lek og moro i Guds eget discolys gjorde det til en svært fin kveld, sier Audun Krarup Jonassen. Alle foto: Audun Krarup Jonassen

Audun Krarup Jonassen (32) vil at Fauskes ungdom skal ha gode fritidstilbud. Ski og snowboard i hagen hans er ett av dem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.02.2016 kl 15:31

FAUSKE. ACTA Fauske tilbyr ski- og snowboardaktiviteter for ungdom, og det skjer hjemme i hagen til familien Krarup Jonassen.

Acta - barn og unge i Normisjon er en av Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner.

Snowboard-hage

Normisjon Region Nordland ansatte Audun Krarup Jonassen i 50 prosent stilling fra 1. desember 2015 for å bygge opp et kristent ungdomstilbud på Fauske.

Hver onsdag kan alle ungdommer fra 13 år komme og stå på ski og snowboard i Audun, kona Anni og sønnen David sin hage samtidig som de kan få tips av han og av hverandre.

I samarbeid med Fauske kirke har han også gjenåpnet det rusfrie ungdomstilbudet på Fauske menighetssenter. Første gang var i går fredag 12. februar fra klokka 20-24. Det vil også flere fredager framover bli arrangert i kjelleren på Fauske menighetssenter.

Legge til rette

Hvorfor gjør han dette?

- Guds kjærlighet kommer i mange former. Jeg oppfatter Gud som en som vil legge til rette for at vi skal få og ha et godt liv. På denne måten blir det også viktig for meg å legge til rette for ungdommene slik at de kan få et godt liv, sier Audun.

Hjerte for ungdom

Audun har selv vært på det punktet da snowboard var det viktigste i livet.

- Da ble livet svært sårbart siden kvaliteten på livet ble definert ut fra hvordan det gikk med meg i snowboard. Med ustabile vintre på Fauske ble det da vanskelig å definere at livet mitt gikk bra i ungdomstiden. Det har nok også formet meg til å få hjerte for ungdom. Jeg ønsker å bruke mine interesser og ressurser for å gi ungdommene flere gode tilbud her på Fauske, fortsetter han.

Har store ressurser

Han har stor sans for den organiserte idretten og spilte selv fotball i mange år. Men han ser også at for de unge som faller utenfor organisert idrett, så kan tilbudet fort bli stusselig på Fauske.

- Veien blir da kortere til rusatferd, depresjon, selvmordsplager, dataisolering, og annen destruktiv atferd - og holdning til livet. Det jeg har erfart med avrusing av ungdommer er at dette er ungdommer som er smarte og har store ressurser. Ressurser som sørgelig nok ofte går tapt fordi vi som voksne har feilet med å gi dem et godt tilbud ut fra deres talent, interesser og forutsetninger, sier Audun videre.

Framfor å gjøre et forsøk på å gi dem en verdi, mener han at vi ofte jager vekk de som faller utenfor.

Ærlig om troen

Audun ønsker det skal være rom for ungdommene å komme slik de er, uavhengig av hvilke talent de har og ikke har.

- Uansett hva slags tro eller religion de identifiserer seg med, så er de like velkommen til tilbudene Acta Fauske vil åpne i den neste fremtid. Selvfølgelig bærer tilbudene preg over at det er en kristen organisasjon som står bak og at jeg som leder er kristen. Som ungdomsleder ønsker jeg å være åpen og ærlig om mitt liv, og det inkluderer naturligvis også min tro, sier Audun Krarup Jonassen.

Han sier at hittil så er erfaringen med ungdom at det er mye nysgjerrighet rundt det med tro.

- Det er ikke noe som trengs å pushes, men faller seg naturlig for oss å prate om det. Og det gjør vi av og til. Ski- og snowboard er viktig, men det er også viktig å ha rom til å stille de store spørsmålene, sier Audun.

Nøkkelord

Se bildet større

GOD HJELP. - Takket være god hjelp fra Nordasfalt som gav oss hauger med snø kunne vi starte opp parken og ha første samling 20. Januar, sier Audun om snøparken.

Se bildet større

FLYR. Adrian Bjørnbakk (16) prøver ut hoppet i snøværet.

Se bildet større

FINPUSS. Audun Krarup Jonassen (32) shaper Acta-parken. Foto: Emil-André Andersen.

Se bildet større

BÅLPAUSE. Fra venstre: Mathias Storli Olsen (13), Gøran Os (13), Emil-André Andersen (18), Tobias Valdal Høssung (16), Ole Markus Bråthen, Harald Navjord (14) og Victor Bråthen (13).

Se bildet større

SPINN. Victor Bråthen (13) slår bakskiene inn i skiene til Emil-André Andersen (18) for å spinne rundt på railen.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

Ingrid topp ti i Norgescupen

Fauske-løperen Ingrid Mathisen (20) imponerte i sterkt startfelt på Sjusjøen.

- Kjempeforhold i bakken

Lørdag kunne endelig bakken i Holtanlia åpne for ivrige alpinister.

La bort skiene, satser med Grand

Nå har Andrea Holmstrøm (17) fra Fauske lagt skiene på hylla, og pendler til Bodø og spill med Grands damelag.

FKSK stadig nærmere hall-realisering

Nå har Fylkesmannen har godkjent den kommunale garantien for den planlagte kombihallen FKSK vil bygge på Rognan.

Sprint slo Innstrandens

Fauske/Sprint åpnet Vinterserien med seier i SKS Arena fredag kveld.

SNN blir ny partner for Fauske/Sprint

Fauske/Sprint fortsetter å signere nye hovedsamarbeidspartnere. Nå er også Sparebank1 Nord-Norge med på laget.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!