Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fauske får skryt fra Olympiatoppen

Fauske får skryt fra Olympiatoppen

Suksess. Trine Lise Andersen, avdelingsleder i Olympiatoppen nord, var optimist da hun møtte de første elevene til utvidet toppidrett på Fauske vgs. Etter to år mener hun prosjektet nå er bærekraftig og en suksess. FOTO: Espen Johansen

Avdelingsleder Trine Lise Andersen i Olympiatoppen nord er fornøyd med prosjektet utvidet toppidrett på Fauske videregående.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.08.2014 kl 10:02

FAUSKE: Mandag var hun sammen med utviklingssjefen på besøk. Det startet med møter med Universitetet i Nordland i Bodø og med Nordland idrettskrets.

- Vi skal revidere samarbeidsavtalen vår for å utvikle mulighetene i det samarbeidet bedre, sier Andersen.

Deretter gikk turen til Fauske og møte med Fauske videregående og utvidet toppidrett.

Utvidet toppidrett har akkurat startet sitt tredje skoleår, og mandag gikk man gjennom status på utøvere, skadesituasjon og utvikling.

Les også: Idretter på opptur

Det diskuteres kontinuerlig hvordan innhold og kvalitet kan videreutvikles.

- Bærekraftig

- Status er etter to år at man på kort tid allerede begynner å få et tilbud som er bærekraftig. Utøvere tar steg sportslig, og kunnskapen økes på kjerneområder som treningsprosesser og kosthold. Vi ser en selvstendiggjøring hos de som bor på hybel, og det er ingen frafall i tilbudet. Det er ekstremt viktig, sier Andersen.

Elevene på utvidet toppidrett gjør det bra på skolen og lykkes på flere arenaer enn idretten.

- Neste steg er at man kan jobbe enda bedre i lokalmiljøet. At hele svømmeklubben, hele skiklubben utvikles. Kompetanseflyten kan bli enda større og nå bredere ut, mener hun.

Hun sier at det er opp til politikerne om tilbudet utvidet toppidrett er kommet for å bli, men tror ikke Nordland fylkeskommune sitter med avviklingsplaner.

Les også: Lokale jenter fikk trening med topptrener

Flytter til Fauske

- Vi ser at utøvere flytter til Fauske, både til utvidet toppidrett, men også de som ikke kommer inn der. Det er bra med flytting internt i fylket, i motsetning til ut av det. Nå ser vi også at det kommer utøvere nordfra som velger bort skoletilbud i Troms. Det er en god attest til måten det jobbes på, og da får andre lære av det og bruke de erfaringene positivt selv, sier hun videre.

Det er positive prosesser i sving på idrettsfag, noe som har resultert i større søknadsmengde, og det er veien mot bredere prestasjonsmiljø.

- Å få svømmetrener Kim Torry Simmenes til å ta med familien og flytte hit er verdiskapning i seg selv, slår hun fast.

Får kompetanse

Man kan ikke vite på forhånd hvem av, eller om noen av, elevene tar steget helt opp og bli den neste Marit Bjørgen.

- Det vi vet er at de som nå får den kompetansen, også får gode opplevelser på Fauske og en mulighet til å fullføre studier i Nordland. Gode opplevelser i et lokalmiljø kan føre til et ønske om å flytte tilbake. Det er noe jeg håper politikerne ser verdien av, sier Andersen.

Senere i høst skal hun møte kommunal ledelse og næringsliv for å se hvilke synergigevinster det kan gi for Fauske og Salten. Hun håper Fauske skal bli et varig sted for Olympiatoppen.

Videre samarbeid

- Det handler om å finne flere områder med samhandling; for eksempel folkehelse og prestasjonskultur i næringslivet. Vårt mål er å utvikle hele mennesket. Den beste helsepolitikken starter med friske mennesker, sier hun.

Langrenn og svømming var de to idrettene som først og fremst gjorde det interessant for Olympiatoppen og se til Fauske.

- Men hele idrettsmiljøet skal nyte godt av det. Å utvikle trenere og miljøer er viktige faktorer, sier Trine Lise Andersen.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

Fem lokale spillere tatt ut

Både Sprint og FKSK er representert når Nordland fotballkrets har plukket ut lagene i Kretslagsturneringa.

Trening, trening og atter trening

Seriøs satsing og mer trening. Det er oppskriften Benjamin Hansen (13) har brukt for å bli en bedre bryter denne sesongen.

Kronerulling for rulleski

Nå ruller pengene inn for rulleskianlegg i Klungsetmarka.

 
Bronse til Marie (13)

Fauskejenta Marie Risvoll Amundsen gikk inn til tredjeplass i Holmenkollen lørdag.

To NNM-gull til Fauske

På grunn av sterk konkurranse og et stevne med høy kvalitet, ble ikke NNM i bryting på Fauske det Fauske AK hadde håpet på resultatmessig.

Snart fullt i ISE Vintercup

Over 140 lag er allerede påmeldt til ISE Vintercup på Fauske om en måned. Det blir en gullgruve for Fauske/Sprint.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!