Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Et under at Jostein er med på denne turen

- Et under at Jostein er med på denne turen

TIL PARIS. Inge Villumsen (til høyre) har med sønnen Jostein som servicemann på sykkelturen til Paris. - Jeg sykler for Jostein og alle andre som har eller kommer til å bli rammet av kreft, sier Inge. Foto: Lars Antonsen

Jostein Villumsen (21) hadde svært dårlige utsikter for 10 år siden. I går startet han en eventyrlig reise mot Paris sammen med pappa Inge Villumsen (48).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.07.2015 kl 15:35

OSLO: - Jostein skulle dø og han skulle dø fort. Det var beskjeden vi fikk fra legene, forteller Inge Villumsen som fredag morgen startet et 1100 kilometer langt sykkelritt sammen med 13 syklister fra Salten, Ofoten, Rogaland og Bergen.

Målet er å sykle inn tre millioner til inntekt fir barnekreftforeningen. Med i serviceteamet er sønnen Jostein med som mekaniker sammen med bodømannen Hans Røer.

Varmt vær

- At Jostein er med oss på denne turen er bare fantastisk, sier Inge som fikk en forsmak på det som venter i seks mil fra Gardermoen til Rikshospitalet.

Starten på Tour de Paris sammen med teamkolleger på Team Rynkeby Vestlandet og to andre norske Rynkebylag gikk i 27 varmegrader og steikende sol.

- Vi fikk en punktering på første etappe, smiler Jostein som har som oppgave å skifte hjul ved punktering, lappe dekk og bytte ut ødelagte girbokser og annet utstyr som kan ryke.

Åtte dager

- Alt kan skje på vei til Paris, smiler 21-åringen fra Fauske som syns det er utrolig kjekt å være med på dette.

- Jeg har hatt en tøff oppvekst og har slitt med kreft på hjernen halve livet, sier Jostein som var heldig.

Han ble frisk og lever et tilnærmet normalt liv som handmann hos entreprenørbedriften A. Moan. 21-åringen er utdannet maskinfører og styrer mot fagbrev.

- Å være med på et team som dette som skal sykle sammen og jobbe sammen i åtte dager fram til Paris, er stort for meg, sier Jostein Villumsen.

Mye salt

Pappa Inge er klar på hvorfor han har trent hele vinteren og våren mot oppgaven som nå venter. Høy temperatur kan bli en utfordring for Rynkeby-syklistene. Når de sykler av Kiel-ferga i formiddag og setter kursen sørvestover er det ventet opp mot 35 grader.

Mye drikke og salt skal hjelpe de 28 syklistene på laget å komme seg gjennom den rundt åtte mil lange etappen til Arentsburg, den korteste under veldedighetsrittet der 1.450 Rynkeby-syklister fra Norden deltar.

Verd slitet

- Det er viktig å få fram at jeg ikke sykler bare for Jostein, men for alle de andre barna som er og kommer til å bli rammet av kreftsykdom i framtiden. Å få være med å samle inn penger til forskning og nye forskningsstillinger i Norge er verd alt slitet vi kommer til å bli utsatt for, men jeg gleder meg stort. Det er en fantastisk gjeng vi er sammen med, sier Inge Villumsen.

Og sønnen Jostein håper han slipper å lappe pappas dekk under veis.

- Vi får bare håpe det går bra for alle sammen, men dersom uhellet er ute er ikke følgebilen langt unna, smiler 21-åringen.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

Ingen 3. divisjonspill<br/>neste sesong

Fauske/Sprint tapte mot Mjølner 1-2 på hjemmebane.

Gir inntektene til ungdom

Sørfold Paintballklubb gir overskuddet fra helgas arrangement til ungdomslag.

Full fart på VIL-cup

VIL-cupen i Valnesfjord er i gang for fullt. Bildeserie i saken.

- Nå er det vinn eller forsvinn

Fauske/Sprint møter Mjølner lørdag 24. september i SKS-arena.

Fartsfylt og spennende turnering

I helga er det igjen klart for VIL-cup i Valnesfjord.

Kameratene seiret på bortebane

Saltdalkameratene vant 5-2 over Drag, onsdag kveld.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!