Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Blingsen vant i Bodø

Blingsen vant i Bodø

JEVNT. Blingsen med Lisa Johannessen i sulkyen fikk så vidt sneket seg foran Borrat med Gry Kanstad.

Lørdag kusket Lisa Johannessen traveren Blingsen inn til seier i Bodø - til store glede for både hennes selv og medeier Brit Elin Paulsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.10.2014 kl 15:02

INDRE SALTEN: - Det var lokalløp i Bodø og Blingsen vant endelig sitt aller første travløp. Og han gikk et feilfritt løp, sier Paulsen og takker medeier og kusk Lisa Johannessen.

Kjøpt som føll

Paulsen sin travinteresse startet i det små i 2009 da hun helt tilfeldig ble med i et andelslag på kaldblodshesten Blingsen, mens hun fremdeles bodde i Sandnes.

- Blingsen ble kjøpt som føll, og vi var fire eiere. Fram til i sommer har han vært innom flere forskjellige trenere uten at han helt har fått det til, forteller hun.

Mistet ikke troen

De tre andre eierne ga opp i sommer, og hun ble alene om å ha tro på at det skulle være mulig å få ut potensialet i hesten.

- Jeg kontaktet da Lisa I. Johannessen i Bådsvik. Hun fullførte sin travtrenerutdanning ved Norsk hestesenter i fjor, og har gjort en fantastisk jobb med hesten. I Bodø vant han, og travet på den beste tiden han har hatt siden han kom til Nord-Norge, sier hun.

De to eier hesten sammen.

Kjøpte sin egen

Travinteressen eskalerte hos Paulsen i 2011. Da kjøpte hun hest alene.

- Siden jeg ikke har noen bakgrunn fra hestemiljøet ble hesten oppstallet i Harstad hos profesjonell trener og kusk, Stine Marlen Bendiksen, sier hun videre.

I august flyttet Stine, som også kusket Salten-eide Big Brown i sommer, sin virksomhet sørover, og Paulsen sin hest Fabian AS ble med på lasset. Han skal forøvrig starte i løp på Bjerke onsdag.

Flyttet sørover


- Fabian og Stine har vunnet mange løp for meg, og Fabian ble beste eldre varmblods i Harstad i fjor. Han var dessverre uheldig og pådro seg transportsyke under flyttingen, så nå er jeg spent på å se om han er frisk og kapabel igjen. Stine vant Norgesmesterskapet for kvinnelige travkusker i år, og har i tillegg vært beste kvinnelige proffkusk fem år på rad nå, sier Paulsen.

Moro med Big Brown

Hun er også med i andelslaget på varmblodstraveren Big Brown, som står oppstallet hos Gry Kanstad i Bodø.

- Andelseierne kommer fra Saltdal, Fauske og Bodø, og vi har hatt mye moro sammen på travbanen så langt. Big Brown vant blant annet Lars Holthes minneløp i Harstad i sommer, og da kom vi hjem med stor pokal. Dette er en hest som vil fortsette å vinne mange løp for oss framover, og det er positivt at han kan være med å fronte nordnorsk travsport, sier hun optimistisk.

Nøkkelord

Se bildet større

VANT. Blingsen vant et løp i Bodø lørdag, og det har deleier Brit Elin Paulsen hele tiden trodd på.

Se bildet større

KRØSUS. Brit Elin Paulsen fra Rognan har suksess med flere hester for tiden. Her sammen med Krøsus i 2012, en hest som vant de to første løpene den gikk for henne, men fikk en alvorlig skade og måtte avlives. Arkivfoto: Ragnhild Stellander

Annonse
Annonse

Siste nytt i Sport

La bort skiene, satser med Grand

Nå har Andrea Holmstrøm (17) fra Fauske lagt skiene på hylla, og pendler til Bodø og spill med Grands damelag.

FKSK stadig nærmere hall-realisering

Nå har Fylkesmannen har godkjent den kommunale garantien for den planlagte kombihallen FKSK vil bygge på Rognan.

Sprint slo Innstrandens

Fauske/Sprint åpnet Vinterserien med seier i SKS Arena fredag kveld.

SNN blir ny partner for Fauske/Sprint

Fauske/Sprint fortsetter å signere nye hovedsamarbeidspartnere. Nå er også Sparebank1 Nord-Norge med på laget.

Får skikretsens innsatspokal

- Oi, nå ble jeg glad. Dette visste jeg ikke om, sier en overrasket Ingrid Mathisen (20).

Lokale spillere på samling

Lørdag fikk en rekke lokale spillere vist seg fram på Områdesamling i fotball. Snart er det ny samling for de som gikk videre.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!