POPULÆRT. Too good to og-appen er blitt populær på Fauske-avdelingen til Bodø bakeri. Merethe Reppe, her på jobb sammen med Glenn-Ove Aaseli, forteller at forundringsposene forsvinner på et blunk når de legges ut. Foto: Maria Trondsen
POPULÆRT. Too good to og-appen er blitt populær på Fauske-avdelingen til Bodø bakeri. Merethe Reppe, her på jobb sammen med Glenn-Ove Aaseli, forteller at forundringsposene forsvinner på et blunk når de legges ut.

Vinner kampen mot matsvinn

Too good to go-appen er blitt kjempepopulær, og hos Bodø bakeri sin avdeling på Fauske blir det alltid utsolgt på et blunk.

Publisert Sist oppdatert

INDRE SALTEN: Alle Bodø bakeri sine avdelinger er med i Too good to go (TGTG). Gjennom deres mobil-app kan du kjøpe mat som blir til overs hos bakerier, kafeer og restauranter for en billig penge.

- Veldig populært

- Det er blitt veldig populært. Vi selger alle våre poser hver eneste dag, sier Merethe Reppe.

Noen dager selges det så mye varer at de må trekke tilbake tilbudsposene.

- Noen lurer på om vi fortsatt er med i ordningen, siden de aldri får tak i en av våre poser, sier hun.

Dagsfersk bakst

Bakeriet i Sjøgata på Fauske selger fem poser hver dag. I dem er det ferske bakervarer som brød, loff, wienerbrød, solskinnsboller eller baguetter - enten påsmurte med for eksempel egg og laks, eller uten noe som helst.

Fem poser daglig

- Vi legger ut fem forundringsposer hver dag. At det ble akkurat fem var kanskje litt tilfeldig, men det ser ut til å passe bra i forhold til salg. Noen dager må vi trekke det tilbake, mens andre dager legger vi til noen poser utpå dagen. Vi ser an hvordan hver dag er i forhold til salg. Det er tydelig at folk følger godt med, for det blir veldig fort utsolgt, sier Reppe.

Mye for pengene

En slik pose selges i appen for 40 kroner,

- Det er veldig populært, og folk får mye god mat for pengene. Vi slipper å sende maten til dyrefor. Noe må vi kaste, men dette hjelper veldig, sier hun.

Henting skjer et kvarter før stengetid, og siden alt går gjennom appen er det ikke bare bare å skulle legge ut nye poser i siste liten.

Matsvinnet går ned

- Vi har fått ned matsvinnet, og med mer mat ut til folket i stedet for i søppelbøtta er det jo en vinn-vinn situasjon. Alt er dagsferske varer, sier hun og mener flere skulle vært med på ordningen.

Få med flere?

- Det er litt rart at det er bare oss på Fauske som er med. Det er jo mange restauranter og kafeer her. I Bodø er det jo mulig å få kjøpt hotellfrokost og lunsj via TGTG. Det koster jo ikke noen å være med, annet enn den lille jobben det er å pakke ting i poser, sier hun.

I Bodø bakeri-kjeden er alle avdelingene med, både de i Salten og på Helgeland.

Powered by Labrador CMS