Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Stygt minus for Saltenbluesen

Stygt minus for Saltenbluesen

INGEN LETT OPPGAVE. Leder Wiggo Bjur i Fauske bluesklubb er bekymret for framtiden til både Saltenbluesen og klubben når det må hentes inn flere hundre tusen kroner for å dekke inn underskuddet etter årets festival forrige helg. Foto: Helge Simonsen

Årets utgave av bluesfestivalen har ført til blodrøde tall i regnskapet. Klubben ser på om det er mulig å redde den med hjelp utenfra.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.11.2016 kl 14:53

FAUSKE: Det var meningen at årets festival skulle være den som ville gi arrangørene et lite pusterom økonomisk, etter noen år med hårfine resultater rundt det å gå i null.

Derfor ble det ikke hentet inn en stor internasjonal aktør av det kaliberet som har vært på Fauske tidligere. Det ble de britiske damene i bandet Never The Bride som skulle fylle skoene til Uriah Heep, Manfred Mann's Earth Band og andre store klassiske rockeband.

Men i stedet for et tryggere grunnlag enn før, står nå både klubben og festivalen i fare.

Traff ikke godt nok

For med kun rundt 400 gjester i idrettshallen på Fauske, var det en festival som var langt unna å nå målene som var satt.

Det har gitt leder Wiggo Bjur og de andre i styret svært lite hyggelige tall å forholde seg til.

- Vi vet ikke riktig ennå hvordan det kommer til å ende opp til slutt, men at vi snakker om beløp godt over 200.000 kroner i underskudd, det er det ingen tvil om, sier Bjur til Saltenposten.

Det betyr at det nå er en tid for å se på hvilke løsninger som kan finnes der ute.

- Vi har snakket med kreditorene og fått arbeidsro en stund framover, men vi må komme fram til noe i løpet av ikke alt for lang tid, sier Bjur.

Tre alternativer

Som situasjonen er for festivalen nå, ser styret tre forskjellige muligheter. Det ene er å få inn mer støtte fra sponsorer og andre velgjørere, å ta opp personlige lån for å dekke det inn, eller å slå festivalen konkurs.

- Det siste er noe vi vil unngå for enhver pris. Det er veldig viktig for oss at vi skal gjøre opp for oss, for om noe slikt skulle skje, vil det være veldig vanskelig å drive med en slik virksomhet igjen, slår Bjur fast.

Derfor jobbes det nå med en dialog med de som allerede er med som sponsorer i festivalen, og andre som kan og ønsker å være med på å hjelpe.

- Vi har snakket med noen, og det er også privatpersoner som tar kontakt for å hjelpe. Det er flere som har foreslått en kronerulling for å få inn støtte, så vi får se hva vi får til, sier Wiggo Bjur.

- Skjønner ikke alvoret

Dessverre er det mange som tar det for gitt at et festivalunderskudd er noe man tryller vekk med enkelhet. Det stemmer nok ikke, og det er noe som bekymrer Bjur.

- Jeg får mange tilbakemeldinger om at dette kommer til å ordne seg, men det er ikke så enkelt. Regningene må betales, og det kan man ikke trylle bort. Jeg er litt redd for at det ikke kommer fram hvor alvorlig situasjonen er nå, det handler om festivalens overlevelse nå.

Håper på videre liv

Hva som gikk galt i forhold til publikumsoppmøtet, er ikke Bjur helt sikker. Festivalen måtte konkurrere med en stor fotballturnering i Bodø, i tillegg til et høstvær som garantert sendte folk til fjells.

- Det handler uansett ikke om å legge skylden på de som ikke kom. Vi må være attraktive for å tiltrekke oss folk, og det er en vanskelig jobb å gjøre. Samtidig melder de som var til stede at det var flere av de beste konsertene som noensinne har vært på bluesen, forteller Bjur.

- Det må vi ta med oss, og prøve å finne ut av veien videre. Det kan være at det rett og slett ikke er liv laga for en festival som dette, men det må vi finne ut av etter hvert. Nå må vi først og fremst prøve å ro i land årets festival på en god måte, sier Bjur.

Interesserte som vil hjelpe eller har gode ideer, kan gjerne ta kontakt med styret i Fauske bluesklubb.

Se bildet større

LEVERTE. Never The Bride var et fyrverkeri på scenen, og var det bandet som fikk publikum mest med på notene under årets utgave av Saltenbluesen. Foto: Eva S. Winther

Annonse
Annonse

Siste nytt i Nyheter

Videreutvikler Nordlandsruta

Nå er det bestemt at det skal blåses liv i den merkede turstien tvers gjennom Nordland og innover til Sverige.

Ber om tålmodighet

Nattens snøfall i Indre Salten skaper utfordringer for brøytemannskapene.

Tia flytter nærmere E6

Brukthandelen Tia skal bygge opp ny butikk i nye lokaler.

Skredfare i Salten

For Salten er det meldt betydelig skredfare denne helga.

I fengsel for Nav-svindel

En 33 år gammel mann fra Saltdal er dømt til 21 dager fengsel etter å ha svindlet Nav for 106.519 kroner.

Travbanen på Fauske blir ikke solgt

Det har hersket usikkerhet om hva som skjer med travbanen på Fauske. Nå er det klart at den legges ikke ut for salg.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!