Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ditt valg - din fremtid

Stortrives på Søbbesva

Stortrives på Søbbesva

TRIVES GODT. Disse tre elevene bor på hybel og går på anleggsteknikk på Søbbesva. - Her er det godt miljø, sier fra venstre René Mortensen (17), Tobias Bogevold (19) og Roy Allan Albriktsen (19). Foto: Eva S. Winther

Tobias Bogevold (19), René Mortensen (17) og Roy Allan Albriktsen (19) føler at de har valgt rett skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2016 kl 08:48

FAUSKE: Tobias, René og Roy Allan går andreåret på anleggsteknikk ved Fauske videregående skole på Søbbesva. Det er ei landslinje, og de tre ungdommene er blant dem som har flyttet hit og bor på hybel.

Sikker på jobb

For René Mortensen fra Sandnessjøen var valget lett å ta da han skulle søke på skoleplass.

- Her hadde de linja jeg ville gå. Jeg er interessert i maskinkjøring, og med en sånn utdanning blir man ikke arbeidsledig med det første. Det er alltid noe som skal gjøres, grøfter skal graves og veier skal lages, sier 17-åringen, som har lyst til å bli skytebas.

- Man kan få mange ulike jobber ved å gå denne linja. Det trengs også maskinførere til grunnarbeid, tunnelarbeid og rivningsarbeid, tilføyer Tobias Bogevold, som kommer fra Mo i Rana.

Interessert i maskiner

Roy Allan Albriktsen fra Mo har også vært interessert i store maskiner, og familien mente at han burde gå på landslinja. Både Tobias og han vil jobbe som maskinfører innenfor et større firma.

- Men jeg angrer litt på at jeg ikke valgte den linja som man kan gå for å kunne kjøre storlastebil, innrømmer Roy Allan.

Endret valget

Tobias prøvde seg først på linja for bilmekanikere, men etter et halvt år fant han ut at det ikke var det han hadde mest lyst til å jobbe med i framtiden.

- Da jeg kom til Fauske, følte jeg at det ikke bare var rett valg, men også rett miljø. Jeg har vokst opp med en farfar som jobbet i kommunen og kjørte store maskiner. Han tok meg med på jobb da jeg var liten, så du kan si jeg fikk interessen tidlig, forteller han.

Fikk seg hybel

Hver høst er det ei utfordring å skaffe nok hybler for skoleelevene som kommer tilflyttende. Tobias, René og Roy Allan har sånn sett vært heldige.

- Jeg skrev på mange sider på Facebook at jeg ønsket meg hybel, og da fikk jeg flere tips, sier René som endte opp med en helt ny hybel.

Tobias deler hybel med en kompis som går på skole i Bodø, og de fant seg husrom i sommerferien før de begynte på skolen.

Lett å bli kjent

René var spent på hvordan det kom til å bli å flytte til Fauske. Om han ble kjent med noen og om han fikk noe å gjøre på fritida. Han hadde ikke trengt å bekymre seg.

- Det har vært lett å bli kjent med andre på skolen, og vi møtes mye på fritida, sier han.

- Miljøet på Søbbesva er godt, og det var lett å bli inkludert. Vi har en felles interesse, og snakker med alle, forteller Tobias.

- Noen steder er det gjerne slik at de som kommer fra samme plass holder sammen, men sånn er det ikke her, mener Roy Allan.

Slipper å kjede seg

De skryter av det tilbudet som miljøtjenesten på skolen har.

- Det er et flott opplegg for de som vil benytte seg av det, sier Tobias.

Mandager er det åpent verksted på skolen, tirsdager og torsdager er elevstua i Sykehusveien åpen, og onsdager er det åpent på skolen med middag til bare 20 kroner. Torsdager er det også åpen idrettshall der de kan spille det de har lyst til.

- Det er greit å ha noe å gjøre på fritida, i stedet for å sitte inne og kjede seg. Uten elevstua hadde vi nok blitt temmelig isolert, sier René.

Fin start

I starten av skoleåret var det «bli kjent-uke» med ulike aktiviteter.

- Vi hadde grilling på bygdetunet, kino og paintball. Ellers er det av og til aktiviteter i helgene også, som fjelltur, forteller René.

- De er veldig flink til å legge opp aktiviteter, spesielt for de som bor på hybel. Så slipper man å sitte med den ekle følelsen at man ikke kjenner noen eller har noen å finne på noe sammen med, sier Tobias.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Nyheter

- Det føltes naturlig å overta

Torgunn Pedersen har jobbet på Manufakturen i 30 år, men nølte ikke da hun ble spurt om å ta over etter Coop.

Helsetunet fikk elektrisk gave

Helsetunet fikk tirsdag en flunkende ny elektrisk rullestol, som vil gjøre livet enklere på sykehjemmet.

Godt år for Amfisenteret

2016 ble et år med store endringer for Amfisenteret hvor noen forlot og nye butikker kom til.

Oppklarer flere saker

Politiet i Nordland oppklarer 65 prosent av sakene.

Kolonnekjøring på grunn av uvær

På Saltfjellet og Beiarfjellet er det kolonnekjøring på grunn av uvær.

- Vi har lyst til å bygge leiligheter i Eiaveien

Saltdalfirmaet JBS Eiendom Nor AS kjøper SKS-bygget i Eiaveien.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!