Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Savnede kan ha haiket

Savnede kan ha haiket

Mange frivillige er også med og leter hver dag. FOTO: Ina Sand Solli

Politiet undersøker nå om Jan Hendrik Schaay kan ha haiket. Oppdatert kl 15.50.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2015 kl 15:54

FAUSKE: Politiet har siden søndag ettermiddag lett etter den savnede 81 år gamle Jan Hendrik Schaay. Politi og frivillige letemannskaper har søkt gjennom store områder og flere hundre mennesker har vært involvert i leteaksjon.

Kan ha haiket
- Nå har politiet fått informasjon som tyder på at mannen kan ha forsøkt å haike. 81-åringen er i god fysisk form, men er tidvis dement. Han har den siste tiden vist stor interesse for haiking, og har tidligere vært på haiketur, opplyser Tove Kaspersen, kommunikasjonsrådgiver i Salten politidistrikt.
Når de etter flere dagers leiting ikke har funnet han i området der han sist ble observert, er det naturlig å følge dette sporet om at han kan ha fått haik.

Søkt langs E6
Onsdag har letemannskapene søkt nord for Fauske.
- I dag søker vi på høyre side av E6, fra Krokdalsmyra og opp til Holtan skianlegg og opp mot Finneidfjellet. Etter søket er avsluttet, er prioriteten venstre side av E6. Da går søket fra Søbbesva til Røsvika, fortalte operasjonsleder Mads Bernhoft ved Salten politidistrikt til Saltenposten onsdag morgen.

Vitne uaktuelt
Vitnet som tidligere ble nevnt i saken, er ikke lenger aktuell. Det viste seg at vitnet tok av feil av dagen, som kom frem gjennom en telefon-applikasjon som ble skrudd på ved obeservasjonen av Schaay.
Det betyr at politiet ikke har vitner i saken.
- Vi har ingen nye vitner i saken. Så når det blir samling rundt middagstider, må det konfereres for hvordan vi skal gå frem videre uten nye spor, sier Bernhoft.

Frivillige
I tillegg til de 40 fra sivilforsvaret, er det 13 fra Røde Kors og to fra Norsk folkehjelp som bidrar i dagens søk.

Ønsker tips
Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har observert den savnede. De som har informasjon i saken kan kontakte politiet på tlf 02800.
Den 81 år gamle mannen dro ut på tur rundt klokka 18 søndag kveld, og familien begynte å lete etter ham før de meldte han savnet hos politiet klokken 21.

Signalement
Mannen har normal kroppsbygning, er om lag 1,70 meter høy og har grått, krøllet hår. Han var iført blå shorts og muligens en hvit t-skjorte, og joggesko. Han dro ut med en sort sykkel med bagasjebærer, og den ble senere funnet på Finneid.

Siste nytt i Nyheter

Stenger Valnesfjord skole

Valnesfjord skole må sende hjem sine elever på grunn av brudd på hovedvannledningen.

Jobber med å kartlegge ulykken

Lensmann Robin Johnsen sier at de jobber med å få oversikt etter dødsulykken i Sulis onsdag ettermiddag.

Vannstenging i Valnesfjord

Under arbeidet med å anlegge ny hovedvannledning ved Valnesfjord kirkegård har hovedvannledningen blitt skadd. For å reparere skaden må vannledningen stenges.

 
Hepro solgt til svensk selskap

Bedriften som produserer hjelpemidler på Rognan får nå nye eiere.

Forsinka avis i Sulis

Det er dessverre forsinkelser på utlevering av avisene på Sulitjelma-ruta i dag.

Dødsulykke i Sulitjelma Fjellandsby

En mann omkom i en akeulykke i Sulitjelma Fjellandsby onsdag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!