Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

MC-stunt mot mobbing

MC-stunt mot mobbing

FRA SALTEN. MC mot mobbing startet ut fra Fauske, og de rundt 70 motorsyklistene skulle til Bodø, hvor selve arrangementet fant sted. FOTO: Bjørn Jonny Pettersen

Kolonnen på 70 sykler som kjørte fra Fauske til Bodø i går var ikke noen ordinær motorsykkelparade.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2016 kl 12:37

SALTEN: Det var den landsomfattende MC-paraden MC mot Mobbing som kjørte gjennom Salten. De rundt 70 deltakerne var stort sett fra Saltdal, Fauske og Bodø. De startet fra Fauske søndag klokka 15.

Etter kjøreturen endte motorsyklistene med passasjerer opp utenfor Stormen bibliotek i Bodø. Her var det taler rundt temaet mobbing, og kaffesalg til inntekt for antimobbesaken.

Lokalt initiativ

Det er Frank Olsen og Anne-Sofie Fongen som har tatt initiativ til arrangementet i Salten. Frank Olsen holdt en tale rundt temaet, og det gjorde også undervisningssjef i Bodø, Tor Tverbakk.

Han hadde fått i oppgave å fortelle om dagens situasjon i skolen og hvordan kommunen jobber mot mobbing.

Med alle motorsyklistene var det rundt 300 mennesker som deltok på arrangementet, inkludert publikum.

Odins historie

MC mot mobbing ble opprettet etter suksess med MC-parade Mot Mobbing, som ble arrangert for første gang i Norge i mai i fjor. Ideen kom etter at en mann i Oslo gikk fakkeltog mot mobbing 16. november 2014, etter at mobbehistorien om Odin ble landskjent.

Det var Odins sambygding, Håvar Haaby.

- Jeg er MC-entusiast og postet en idé om MC-parade mot mobbing på Facebook etter fakkeltoget mot mobbing i Oslo, som ble arrangert etter mobbehistorien om Odin ble landskjent. Facebook-initiativet tok helt av, fortalte Haaby til Romerikes Blad denne uken."

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mobbing/odins-mor-om-mc-parade-mot-mobbing-i-dag-naa-har-jeg-graatt-i-en-time/a/23449952/

14 i landet

Minnene strømmet da tilbake til egen mobbing i barndommen, og han ønsket å gjøre en innsats for å motvirke mobbing. Han frontet ideen på Facebook og det tok helt av, og vips så var det 14 arrangementer rundt om i landet.

Etter paraden opprettet han en organisasjon, og besluttet å jobbe videre mot mobbing ved å besøke mobbeofre i hovedsak på Østlandet. Dette vil også utvides nasjonalt etterhvert.

Fra sør til nord

Årets MC Mot Mobbing-parade i Bodø med omegn blir arrangert i regi av Frank Olsen og Anne-Sofie Fongen, men litt hjelp fra andre MC-entusiaster.

Det ble i går arrangert en slik parade mange andre plasser i landet, fra sør til nord.

Dette er historien om Odin:

http://www.vg.no/spesial/2014/odin/

Nøkkelord

Se bildet større

KAFFESALG. Tuva (11) og Leon (12) hadde ansvar for salg av kaffe og pins, og alle inntektene går til antimobbekampanjen. FOTO: Rune Johannessen

Se bildet større

VIKTIG TEMA. Undervisningssjef i Bodø, Tor Tverbakk holdt tale på torget i Bodø under arrangementet MC mot mobbing. FOTO: Rune Johannessen

Se bildet større

STORT ANTALL. Det var rundt 70 motorsykler og omtrent det doble antallet deltakere som var med på kjøreturen for MC mot mobbing mellom Fauske og Bodø søndag. FOTO: Rune Johannessen

Annonse
Annonse

Siste nytt i Nyheter

Stilte spørsmål om Sjunkhatten på tinget

SV stilte spørsmål om Sjunkhatten folkehøyskole under Fylkestinget i Bodø i dag.

Foreslår å slutte med gratis barnehage

Det å innføre foreldrebetaling i barnehagen sitter langt inne hos politikerne i Beiarn.

De skal prosjektere hengebrua i Sørfold

Norconsult har signert kontrakt med Statens vegvesen om prosjektering av E6 Sørfold-tunnelene med hengebru over Leirfjorden.

Samlet inn bartestøtte

Rødrussen på Fauske samlet inn over 11.000 kroner til kreftsaken i løpet av «Movember».

- Jobber knallhardt for færre rovdyr

Rovviltnemnda ønsker ingen bjørneyngling og lavere bestand av gaupe og jerv.

- Positivt med drivstoff-krig

Drivstoff-forhandlerne i Fauske sentrum ser ikke mørkt på å få inn enda en konkurrent på markedet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!