Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Annonse: Rørlegger’n Fauske

-Lærlinger er en gjensidig ressurs

-Lærlinger er en gjensidig ressurs

-Jeg fikk utrolig god oppfølging både hos Rørlegger’n Fause og Varme & Bad, sier rørlegger Hanne Navjord som tok fagbrev i 2014. Det året ble hun også kåret til «Årets lærling» av Nordland Fylkeskommune. FOTO: Designia

Rørlegger Hanne Navjord (27) tok fagprøven for to år siden. I dag angrer hun ikke på at hun fikk solid yrkesopplæring hos Rørlegger’n Fauske. En bedrift som har minst to lærlinger i staben til enhver tid.

Tekst:

Publisert:

Navjord, som ble kåret til Årets lærling 2014 i Nordland uansett yrkesfag, trekker spesielt fram den oppfølgingen hun fikk i læretiden.
-Når man kommer inn som lærling i en bedrift er det viktig å føle at man blir tatt vare på. Rørlegger’n Fauske har mange ansatte og et bredt spekter folk. Det er alltid noen som kan hjelpe om du står fast, sier Hanne som også mener kjeden Varme & Bad la svært godt til rette under lærlingetiden.

God oppfølging
-Jeg fikk delta på utrolig mye og reiste rundt i hele landet på temabaserte kurs, samlinger og den nasjonale Rørleggermessa. I dette systemet føler man seg verdifull. Det fører selvsagt til at man lærer mye og blir en god rørlegger, sier Hanne.
27-åringen kan ikke svare på hvorfor hun valgte nettopp rørleggeryrket, men angrer ikke et sekund på yrkesvalget.

Viktig kundekontakt

På plass i Poppelveien på Fauske hilser hun på huseieren og forteller hva hun skal i gang med inne på vaskerommet.
-Noe av det viktigste for en rørlegger gjennom en arbeidsdag er faktisk kundekontakt. Den må sitte skikkelig, sier den blide rørleggeren som har rukket å bli ganske populær til oppdrag i Salten.
Jobben med bytte av blandebatteri og montering av vaskekar går kjapt framover.
-Det er artig når man blir ferdig i god tid og kunden blir overrasket over kort tidsbruk. Da blir jo også regningen lavere, sier Hanne.

Holder nivået oppe
Hun mener det er bra at bedrifter som Rørlegger’n tar imot lærlinger på løpende bånd. Daglig leder Ketil Skår er ikke i tvil om at lærlinger er en ressurs – ikke en brems på rørleggernes arbeidsdag.
-Vi er avhengige av lærlinger for å holde nivået oppe på de faglærte og erfarne folkene vi har. For oss er det også viktig å kunne bidra inn mot rekrutteringen til rørleggerfaget, sier Ketil Skår.
Rørlegger’n Fauske har 25 ansatte. 18 av disse er rørleggere.

Sjekker jobben
Monteringsarbeidet i Poppelveien går mot slutten. På grunn av kort avstand mellom kar og rør velger Hanne et blandebatteri med svanehals for å gjøre installasjonen mer fleksibel.
-Her er det jo viktig at man får bøtta under når man skal tappe vann, sier Hanne mens hun svinger på krana og skrur på vannet for å sjekke at alt er i orden.

Se bildet større

Rørleggeren starter som regel oppdraget med å plukke ut de delene som trengs. Her er det viktig å holde orden i sakene. Hanne Navjord bruker en skanner for å registrere det hun henter ut. FOTO: Designia

Se bildet større

Hanne Navjord finner ut at det blir mer praktisk med et blandebatteri med svanehals i akkurat dette tilfellet. Rørleggerens jobb er også å tenke gode løsninger for kunden. FOTO: Designia

Se bildet større

Jobben med montering av vaskekar og bytte av blandebatteri gikk fort. Her er Hanne Navjord med det ferdige resultatet. FOTO: Designia

Siste nytt i Nyheter

Hepro solgt til svensk selskap

Bedriften som produserer hjelpemidler på Rognan får nå nye eiere.

Dødsulykke i Sulitjelma Fjellandsby

En mann omkom i en akeulykke i Sulitjelma Fjellandsby onsdag.

Usikkerhet for industrien

- Regjeringen setter 11.000 norske, klimavennlige industriarbeidsplasser i fare.

 
Trailer sto fast i bakken

En estisk trailer sto godt fast i bakkene ovenfor Skar på FV 812 i formiddag.

Gjestland har sagt opp

- Jarand Gjestland har gitt en oppsigelse. Det slår kommuneadvokat Thomas Benson fast, men nå får legen anledning til å trekke oppsigelsen.

Går for å åpne Loppaløypa

Planutvalget går for å åpne Loppaløypa, men gir seg foreløpig på Nordlysløypa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!