Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lager alle barns yndlingsknippe

Lager alle barns yndlingsknippe

BARNA GA IDEEN. Det var da Ingrid selv ble mor for Haakon på 5 år og Olav på to, at hun ble oppmerksom på at de fleste dåpsgavene er fine å se på, men ikke brukbare til så mye mer enn det. - Men alle unger liker å leke med nøkler, så nå kan man kombinere gave med en trygg og morsom leke som vil ha affeksjonsverdi i lang tid for barna, sier hun.

Ingrid Kristina Johansen (34) fra Fauske har tatt dåpsgaven opp av skuffen og fram i lyset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2015 kl 11:02

FAUSKE/LARVIK: Det er nemlig en gründerhistorie litt ut over det vanlige som er på vei til å skapes hjemme i Larvik for fauskejenta.

- Det startet egentlig litt tilfeldig da jeg fikk barn selv. Det er vanskelig å finne en dåpsgave til gutter, og særlig om det skal være en bruksting. Det er jo synd, men alt for ofte havner den type gaver i en skuff, og kommer ikke fram igjen, forteller hun.

- Så da begynte jeg å tenke at dette må man jo kunne gjøre noe med. Det burde finnes en gave som fungerer både som en leke i tillegg til noe fint og særegent.

Alle elsker nøkler

Dette var i slutten av 2013, og etter å ha tenkt lenge og vel, trengte hun ikke se lenger enn til sine egne barn.

- Mine gutter er av typen som helst skal leke med alt som ikke er leker. Nøkler er og blir en favoritt hos barn, og det har skjedd flere ganger at det var en tesil som ble med på tur, og ikke en teddybjørn. Jeg kunne ikke lure dem med plastnøkler heller, de vil ha lyd og følelsen av solid metall, sier hun.

- Men foreldrenes nøkler er ikke det beste for et barn å putte i munnen, så da kom ideen om å lage egne nøkler til dem.

Fikk støtte

Da var det bare å komme seg i gang med skisser og design, og å finne ut hva produktet skulle være og hva det skulle se ut som.

Det ble en del prøving og feiling, men etter hvert hadde Ingrid en forretningsplan og modell klar, og fant ut at hun skulle søke om støtte hos Innovasjon Norge.

- Jeg hadde ikke veldig høye forventninger, men jammen fikk vi ja fra dem, en støtte til markedsavklaring. Rett og slett for å finne ut om dette var et produkt folk hadde tro på.

Over all forventning

Det skulle vise seg å være en suksess, for hele åtte av ti småbarnsforeldre kjente seg igjen i påstanden om at barna elsker nøkler.

- Da var det bare å finne ut om dette var et produkt som allerede var på markedet, men det ser ikke sånn ut. Da må det i så fall være godt gjemt, for jeg tror jeg har vært overalt på internett på leting. Det finnes figurer på knipper, men ikke nøkler.

Sølv er trygt

Nå etter et drøyt halvannet år, begynner det å nærme seg lansering av produktet. Hver nøkkel er i sølv, noe som er helt trygt for barn å putte i munnen.

- Yndlingsknippet kan man så utstyre med de typer av nøkler man ønsker. Det er trygt og fint, og noe som vil ha en affeksjonsverdi for den som får gaven langt ut over bare barneårene.

Nøytralt

Det finnes nøkler som symboliserer alt fra styrke, mot og kjærlighet, og det er totalt ti forskjellige modeller å velge fra. Man bestemmer også selv hvor mange nøkler man vil ha på knippet.

- I tillegg får man det hele i en pose for oppbevaring, og en klips for å feste den til ting. Det er dumt å miste knippet, det har jo en pengeverdi i tillegg til affeksjonen, sier Ingrid.

Startsettet med nøkkelring vil koste 189 kroner, og så bygger man på med nøkler som man selv ønsker det. Nøklene vil koste fra kroner 399 til 749, alt etter modell og størrelse.

- Yndlingsknippet er religionsnøytralt og passer like godt til dåp som til navnedag. Og at det passer like godt til gutter som til jenter, selv om det var mangelen på guttegaver som startet det hele, forteller hun.

Hjemme i nord

Ingrid Kristina Johansen bor i Larvik sammen med ektemannen og de to barna, og trives godt med det.

- Men hjemme vil alltid være hos mamma og Bård i Torggata på Fauske, det er det ingen tvil om, det må jeg ha med, sier hun og ler godt.

Vil vokse

Ingrid har designutdannelse, og skal produsere startsettene og knippesnorene selv. Nøklene blir produsert av en liten familiebedrift i Rolvsøy. Men hun håper hun slipper å være alene, og har mål om å klare å skape seg en liten bedrift av Yndlingsknippet.

- Salget starter i nettbutikken i løpet av oktober på yndlingsknippet.no. Basert på tilbakemeldingene så langt, har jeg absolutt tro på at jeg skal leve av dette. Men det hadde vært fint å kunne skape noen arbeidsplasser også, når man lever i gründerbobla, så kan det bli litt ensomt. Det er i hvert fall spennende å se hva som skjer framover, slår hun fast.

Nøkkelord

Se bildet større

I POSE OG SEKK. Man kan selv velge hvilken type nøkler man vil ha på knippet, og det kommer i en praktisk pose sammen med en stropp for å holde den fast.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Nyheter

Sjekker sikkerheten i Sulis-tunnelene

Tirsdag 17. januar blir det kolonnekjøring i tunnelene mellom Fauske og Sulis.

Skjøt på drone - fikk bot på 20.000

Våpenet hadde han heller ikke tillatelse til å ha.

Mørketida er over

I dag sendte sola sine første stråler over Fauske sentrum.

Smuglet alkohol, tobakk, dør og vinduer

En mann må betale 7.000 kroner i bot, og har fått inndratt varer og penger.

Bøtela uforsiktig kjøring

Det kan bli dyrt å ikke avpasse kjøringen etter forholdene.

Fridahl-brann etterforskes fortsatt

Etterforskningen av brannen på Fridahls møbelhus pågår for fullt.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!