Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Straumens små musikanter

Straumens små musikanter

HØSTKONSERT. Straumen skole- og ungdomskorps sin konsert sist helg ble en stor suksess, takket være samarbeid og engasjement fra foreldre, korpset og kulturskolen. Begge foto: Lill-Hege Reiss

Høstkonserten i Rådhussalen ble helgas koselige kulturarrangement for store og små.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2015 kl 09:27

SØRFOLD: Etter fire øvelser for de nye aspirantene var det klart for høstkonsert på lørdag. Om lag 40 musikanter leverte et flott show.

- Det var artig å få presentert de nye medlemmene i korpset, forteller Britt Karolin Døving, leder i Straumen skole- og ungdomskorps.

Filmmusikk

Fire nye musikanter fikk vist fram sitt talent, samt to nye på drill. Filmmusikk ble framført, fra blant annet filmer som Flåklypa Grand Prix, Olsenbanden, The Hunger Games og Hjortejegeren.

Dirigent for konserten var Ole Anders Seines.

Godt samarbeid

- Selv spiller jeg på baryton, og jeg var en av flere voksne fra Straumen-korpset som var med på konserten, sier Døving.

Korpset samarbeidet med kulturskolen, og fikk da flere med seg under konserten. Foreldrene stilte også opp og gjorde kvelden mulig.

- Vi er så takknemlige for at foreldrene er så flinke til å stille opp. Dette hadde vi ikke klart uten dem, forteller Døving.

Blåtur

Etter konserten ble det blåtur på barna, og de visste ikke hva som skulle skje. Alt de hadde fått, var ei pakkeliste med flere villedende gjenstander.

De som ønsket å være med på turen, til sammen 28 barn og unge, ble kjørt med minibuss til småskolen.

Lill-Hege Reiss var med i dugnaden som engasjert forelder. Det var Kolbjørn Mathisen, nestleder for korpset, som sto for organiseringen av blåturen. Det var også han som tok kontakt med Hege Ruud.

- Hege gjorde det morsomt for ungene å lage mat, hun er en fantastisk kokk, synes Reiss.

Fisk i folie

Hege Ruud fra Strøksnes har startet bedriften Heges MatOpplevelser. Hun la til rette for at barna skulle være med på å lage sin egen mat i skolens grillhytte.

Her kunne barna velge sine egne grønnsaker og kuber av oppskåret fisk, som de samlet i en foliepakke. Dette ble stekt i grillhytta.

- Været var litt surt og kaldt, så det var godt med stort bål, melder Reiss.

Aktivitet i hallen

Etter maten var det tid for aktivitet. Nesten to timer i idrettshallen i Straumen ble brukt til fysisk aktivitet og grublerier. De ble delt opp i aldersblandede grupper og satt til å utføre 20 oppgaver.

- Oppgavene skulle løses ved hjelp av kløkt, kunnskap og ferdigheter. Det var problemer som skulle løses fysisk og ved grubling, forteller Reiss.

Hyggelig senkveld

Da de kom inn på skolen var det bare å finne seg til rette. Noen spilte brettspill, og noen satte på musikk. Her skulle de hygge seg.

- Det ble nok senkveld for de aller yngste, røper Reiss.

Hun kunne melde at det var fornøyde barn som kom hjem til foreldrene sine på søndag.

Nøkkelord

Se bildet større

UNGE MUSIKANTER. Det var flere unge som fikk vist fram sine ferdigheter på lørdag. Fra venstre Ylva Brandsæther på klarinett, Mia Melissa Pettersen og Miriam Reiss på trompet.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Nyheter

Usikkert hvor heftig vær det blir

Meteorologene vet det vil bli mye vind, blant annet i Salten, på onsdag. Men de vet ikke hvor ille det blir.

- Molboaktig sikring av tunneler

Svein Jansen mener Vegvesenet skulle brukt penger på å utvide tunneler framfor å «sikre» de smalere.

Stiftet felles kystlag

Salten veteranbåtlag og båteiere på Fauske har nå dannet et felles kystlag. - Vi står sterkere sammen, sier leder Per Reffhaug.

Klager på nytt rein-<br/>gjerde ble avslått

Verken Nordland jeger- og fiskerforening eller Søndre Lønsdal hytteforening nådde fram i klagen på et reingjerde.

Klarer ikke å levere avisene

63 abonnenter i Sørfold har ikke fått lørdagsavisen sin på åtte uker, etter at et nytt selskap har overtatt utkjør- ingen av avisene.

Sjekker sikkerheten i Sulis-tunnelene

Tirsdag 17. januar blir det kolonnekjøring i tunnelene mellom Fauske og Sulis.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!