Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Imponert over løsninger

Imponert over løsninger

VINNERLAGET. Gry-Janne Rugås og Dag-Egil Rugås jubler sammen emd vinnerlaget fra Røkland skole. Elevene fra venstre Magnus Johansen, Albin Hansen, Evelinn Tveit og Sara Maria Oskal. Alle foto: Sverre Breivik

Dag-Egil Rugås fra Finneid Sveis lot seg imponere over mange gode løsninger på gründercampen tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.11.2012 kl 15:47

SALTDAL: Tirsdag deltok 80 elever fordelt på 19 lag på gründercampen under rekrutteringsmessa på Saltdal videregående skole. Elevene fra tiendeklassene skulle løse konkrete utfordringer som Finneid Sveis har. Og Rugås gledet seg over mange gode innspill.

Vil jobbe videre

- Enkelte forslag er så gode at vi faktisk vil jobbe videre med dem, sier Rugås i det de avslører vinneren.

Skoleklassene som deltok kom fra Rognan, Røkland og Misvær, og de kastet seg over oppgavene med stor innlevelse.

Vinnerlaget

Juryen som besto av søsknene Gry-Janne og Dag-Egil Rugås, lærer Nina Hylbakk og NHOs Liv Ragnhild Hov hadde en vanskelig jobb med å kåre vinnerlaget. Tre lag fikk presentere seg foran alle før juryen avslørte vinnerne. Det var to lag fra Røkland og ett fra Misvær. Spenningen var stor og jubelen også da det ene Røkland-laget ble ropt opp.

- Dette laget har løst utfordringen på en utmerket måte, sier Rugås og kunne dele ut en velfortjent premie.

Budsjett og handling

Lagene hadde på forhånd fått problemstillingen. Da de kom til campen på skolen måtte de lage budsjett, handle inn varer og lage en modell som løste oppgaven. Etter å ha handlet mashmallows, spaghetti, aluminiumsfolie, sugerør og andre småsaker tryllet de fram mange gode løsninger.

- Oppgaven går ut på å finne en løsning på hvordan vi kan organisere stålet på en slik måte at man raskt og effektivt finner det. Vinterstid med is og snø vanskeliggjør dette. I tillegg er det leveranse til ulike tider og ulike leverandører, forteller søsknene fra Finneid Sveis.

Ulike kriterier

Juryen hadde tre ulike kriterier å bedømme de ulike gruppene på. Innovasjon og kreativitet, estetisk uttrykk og presentasjon. Mens gruppene jobbet gikk juryen rundt og så på det som ble gjort. Mange grupper valgte løsninger med hall uten vegger, men med takoverbygg. OG flere av dem hadde tatt hensyn til vær, vind og gjennomtenkt logistikk.

- Og det skal sies at det er mye bra som har kommet fram og som kan jobbes videre med. Det har vært en artig og lærerik dag, sier Dag-Egil Rugås.

Nøkkelord

Se bildet større

JURYEN I ARBEID. Gründercampen tirsdag hadde Nina Hylbakk (t.v.), Gry-Janne Rugås, Dag-Egil Rugås og Liv Ragnhild Hov som jury. De fikk en vanskelig jobb.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Nyheter

Skru tiden tilbake

Denne uka blir søndagen én time lenger.

Styrker kropp og selvtillit

Unge menn fra Ribo trives med trening på Valnesfjord helsesportssenter.

Færre arbeidsledige i nord

Arbeidsledigheten i Nordland fortsetter å minske. I oktober er det 2.864 personer uten jobb.

Døgnkort på elgjakt

For første gang i Salten er det nå mulig å kjøpe et døgnkort for å jakte elg.

- Sirkelen er min signatur

Det er turguide Ivar Sandland som lager «mystiske sirkler» på fjellvann.

Går mot strømmen, følger husdrømmen

Han har alltid drømt om livet på landet. Nå har Inge Sollund Ingvaldsen(29) bygd hus i Evenesdal sammen med kjæresten Therese Sollund. Langt fra bystøy og eksos.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!