Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leder

- Vis mer nysgjerrighet

- Vis mer nysgjerrighet

IVRIGE. Lars Vassbotn er informasjonsansvarlig på mottaket for de enslige, mindreårige flyktningene på Vensmoen. Han forteller at de unge guttene er veldig ivrige på cricket, og at ideen om turneringen kom fra en av flyktningene. Alle foto: Lars Vassbotn

Veien for etniske nordmenn til å møte opp, delta og vise nysgjerrighet for nye ting, nye folk, nye lukter og smaker, er lenger enn den burde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2016 kl 20:54

Mottakene i Indre Salten er flinke til å aktivisere beboerne sine, og ikke bare internt.

Ved flere av mottakene har det vært små og store arrangement, som ikke bare samler beboerne og knytter dem tettere sammen. Men som også gir lokalbefolkningen sjansen til å oppleve ny kultur og andre skikker enn våre på nært hold.

I helgen sørger Vensmoen mottak for en helt ny opplevelse på idrettsfronten når de arrangerer Cricket-turnering for seks lag fra mottak i hele Indre Salten.

Her er en mulighet til å se en idrett som er helt ny i vårt område, men som blåser både langrenn, skiskyting og de fleste andre «norske» av banen i interesse og deltakelse internasjonalt.

De fleste av de største nasjonene er fra det britiske imperiet med Australia, India, Pakistan, Sør-Afrika og de vestindiske øyer i spissen.

I Norge spilles Cricket i hovedsak av innvandrere fra de samme landene, og til tross for at den første norske kampen ble spilt i 1866 har ikke Cricket fått skikkelig fotfeste her.

Vi har flere ganger i Saltenposten omtalt beboere på mottakene i våre spalter, gjennom at de har bidratt i både kulturlivet og gjennom arrangementer der de har invitert nordmenn til feiringer av sine viktige dager.

Det virker dessverre som om veien for etniske nordmenn til å møte opp, delta og vise nysgjerrighet for nye ting, nye folk, nye lukter og smaker, er lenger enn den burde.

Vi kan med fordel røske oss selv ut av stolene og sofaene og være litt mer modige, litt mer imøtekommende og mye mer inkluderende.

Når folk som kommer hit med den bagasjen de har, de opplevelsene de har vært gjennom, og fortsatt klarer å være utadvendte, by på seg selv og ønske å komme i kontakt med andre, så bør vi gjør det vi kan for at oppholdet her blir så godt som det bare kan.

Et samfunn som det norske i 2016 skal bestå av folk som lever sammen, side ved side, ikke i hver sine leire og samfunnslag.

Skepsisen burde vi ha lagt igjen på 1990-tallet.

Det legges ned en stor og viktig jobb med tilrettelegging og integrering på mottakene.

Det er opp til oss alle å fortsette ute i resten av samfunnet.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Leder

Unødvendig å trene på bjørn i nasjonalparken<br/>

Midtre Nordland nasjonalparkstyre har klart å erte på seg mange naturvernere med et vedtak i sitt siste styremøte.

Treffsikker fylkesmann

Fylkesmann Hill-Marta Solberg og hennes stab kjenner kommunene i Nordland godt.

Rammet av intoleranse

Kong Harald har fått mye ros fra inn- og utland for sin tale på Hagefesten i Slottsparken for en knapp uke siden.

Det satses på eiendom

Den siste uka har det kommet fram oppsiktsvekkende nyheter om Rognan sentrum og hva som er i ferd med å skje der.

For godt til å være sant?

Det er lite som har generert så mye snakk fauskeværingene imellom den siste uka, enn Saltenpostens nyhet om at Nord-Norges høyeste hotell kan bli bygget på Fauske.

Nå kommer sirkuset

I dagene som kommer, vil man måtte forholde seg til sykkelrittet Arctic Race of Norway, enten man vil eller ikke.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!