Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leder

- Vis mer nysgjerrighet

- Vis mer nysgjerrighet

IVRIGE. Lars Vassbotn er informasjonsansvarlig på mottaket for de enslige, mindreårige flyktningene på Vensmoen. Han forteller at de unge guttene er veldig ivrige på cricket, og at ideen om turneringen kom fra en av flyktningene. Alle foto: Lars Vassbotn

Veien for etniske nordmenn til å møte opp, delta og vise nysgjerrighet for nye ting, nye folk, nye lukter og smaker, er lenger enn den burde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.07.2016 kl 20:54

Mottakene i Indre Salten er flinke til å aktivisere beboerne sine, og ikke bare internt.

Ved flere av mottakene har det vært små og store arrangement, som ikke bare samler beboerne og knytter dem tettere sammen. Men som også gir lokalbefolkningen sjansen til å oppleve ny kultur og andre skikker enn våre på nært hold.

I helgen sørger Vensmoen mottak for en helt ny opplevelse på idrettsfronten når de arrangerer Cricket-turnering for seks lag fra mottak i hele Indre Salten.

Her er en mulighet til å se en idrett som er helt ny i vårt område, men som blåser både langrenn, skiskyting og de fleste andre «norske» av banen i interesse og deltakelse internasjonalt.

De fleste av de største nasjonene er fra det britiske imperiet med Australia, India, Pakistan, Sør-Afrika og de vestindiske øyer i spissen.

I Norge spilles Cricket i hovedsak av innvandrere fra de samme landene, og til tross for at den første norske kampen ble spilt i 1866 har ikke Cricket fått skikkelig fotfeste her.

Vi har flere ganger i Saltenposten omtalt beboere på mottakene i våre spalter, gjennom at de har bidratt i både kulturlivet og gjennom arrangementer der de har invitert nordmenn til feiringer av sine viktige dager.

Det virker dessverre som om veien for etniske nordmenn til å møte opp, delta og vise nysgjerrighet for nye ting, nye folk, nye lukter og smaker, er lenger enn den burde.

Vi kan med fordel røske oss selv ut av stolene og sofaene og være litt mer modige, litt mer imøtekommende og mye mer inkluderende.

Når folk som kommer hit med den bagasjen de har, de opplevelsene de har vært gjennom, og fortsatt klarer å være utadvendte, by på seg selv og ønske å komme i kontakt med andre, så bør vi gjør det vi kan for at oppholdet her blir så godt som det bare kan.

Et samfunn som det norske i 2016 skal bestå av folk som lever sammen, side ved side, ikke i hver sine leire og samfunnslag.

Skepsisen burde vi ha lagt igjen på 1990-tallet.

Det legges ned en stor og viktig jobb med tilrettelegging og integrering på mottakene.

Det er opp til oss alle å fortsette ute i resten av samfunnet.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Leder

Lovende turistbesøk

De 113 tyske turistene som var på besøk i Saltdal fikk nyte godt av det ferske samarbeidet mellom aktørene i turistnæringen.

En festival for alle

Blåfrost er et lovende langtidsvarsel. Det skjer mye rundt festivalen på Rognan, som er i gang i dag.

Søkelys på Sørfold

Det vil forundre oss dersom pasientene ønsker å stoppe en nødvendig opprydding i kritikkverdige forhold.

 
Urealistisk skuterløype

Dersom kommunen må bekoste både bru og kulvert under veien, blir prisen på ei skuterløype for høy.

Kom ned fra hotell-gjerdet

Av redsel for å gjøre noe galt, gjør de ingenting. Slik forstår vi at situasjonen er når det gjelder ideen om å få et kulturhus inn i det nye hotellet på Fauske.

Heder til kunstnerpar

Vi vil betvile at det er så mange ektepar i landet som begge har mottatt Kongens fortjenstmedalje.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!