Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Leder

Det satses på eiendom

Det satses på eiendom

SENTRALE BYGG. Hans og Hennes-bygget til høyre og Roma-bygget er to av de sentrale byggene i Rognan sentrum som Bodø-mannen Tord U. Kolstad nå har sikret seg. Foto: Arild Bjørnbakk

Den siste uka har det kommet fram oppsiktsvekkende nyheter om Rognan sentrum og hva som er i ferd med å skje der.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2016 kl 10:14

Den siste uka har det kommet fram oppsiktsvekkende nyheter om Rognan sentrum.

Etter at det har blitt påbegynt mange store eiendomsprosjekter i området, kom det nyheter om at Bodø-investoren Tord Kolstad er i ferd med å kjøpe opp store deler av bebyggelsen i sentrum.

Det har skapt oppstandelse, særlig siden det var lokale krefter som gjerne ville kjøpe byggene tilbake fra eierne i Helgeland Sparebank.

Kontraktene er ikke signert, men alt tyder på at det kommer til å være en Bodø-mann som ender opp som eier av fire svært sentrale bygg i Rognan sentrum.

Foruten denne saken, har flere byggefirma på Rognan bestemt seg for å investere i boliger i sentrum.

Terje Pedersen har kommet et godt stykke på vei med sitt fire etasjer høye leilighetsbygg, og i dagens avis kan Saltenposten fortelle om byggmester Geir Isaksens planer om å bygge leiligheter i Havnegården på Rognan.

Alt dette vil sannsynligvis bidra til vekst og mer aktivitet i Rognan sentrum.

Det er ingen som kjøper næringsbygg uten å ha en plan for hvordan det kan tjenes penger på det, og Tord Kolstad har mest sannsynlig akkurat det.

At det bygges flere boliger på Rognan er en absolutt nødvendighet. Det viser prisnivået på de boligene som ligger til salgs.

Disse leilighetene er ingen erstatning for behovet for eneboliger, men det kan bidra til at folk som vurderer å selge sitt hus flytter inn i en leilighet i stedet.

Med det slår man to fluer i et smekk. Det frigjøres bygg og det vil sannsynligvis føre til innflytting, noe Saltdal kommunes økonomi roper etter.

Så gjenstår det å se hva som skjer med de kommunale tomtene på Saltnes, tomter som ble alt for kostbare for de over 40 som hadde satt seg opp på venteliste for å kjøpe.

Men de private initiativene viser i hvert fall at optimismen på eiendomskjøp- og salg i Saltdal er stor.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Leder

Ypperlig med skiløyper

Vi mener det er helt ypperlig, også for å fremme naturvernet.

Høster storm i bjørneland

Midtre Nordland nasjonalparkstyre møtte uvanlig sterk motbør da de tidligere i år gikk inn for å tillate trening av bjørnehunder i Junkerdal nasjonalpark.

Lot passasjerer fryse

Torsdag i forrige uke behandlet NSB sine passasjerer på lokaltoget mellom Bodø og Mosjøen på en måte som ikke kan forbli upåtalt.

Forvaltningen svikter

Det beste området for ryper i Saltdal kan bli skadelidende når vinterjakta konentreres hit.

Fortvilte unggutter

De siste to ukene har fire ungdommer rømt fra Brygga mottak på Fauske. Fire fortvilte ungdommer som ikke så noen annen utvei.

Anbefalt julegave

I disse dager er det mange som går rundt og spekulerer på hva de skal gi i julegave.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!