Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jazzcampen til Russland

Jazzcampen til Russland

TGV-TRIBUTE. Fjorårets husband under The Groove Valley besto blant annet av Hildegunn Øiseth, Kirsti Huse og Daniel Franck. De to førstnevnte artistene deltar under den russiske utgaven av Jazzcampen i Arkhangelsk, UrBand Camp. Arkivfoto: Linn Normann Godtfredsen

Den russiske versjonen av The Groove Valley blir arrangert i Arkhangelsk denne uka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.11.2012 kl 11:27

INDRE SALTEN/ ARKHANGELSK: Et reisefølge på vel 20 personer setter seg på flyet i morgen tidlig, med kurs for Arkhangelsk. De er klare for å stable en ny jazzfestival på beina; UrBand Camp.

Er spent

Jazzcamp-gründer Rune Paulsen er hovedansvarlig for det som blir Russlands første festival med utenlandske arrangører, med The Groove Valley som modell. Han er spent.

- Jeg har store forventninger. Dette er forresten ikke bare et musikkprosjekt, men også et samarbeidsprosjekt, sier mannen fra Misvær.

Ikke hverdagskost

Å lage et arrangement basert på frivillig arbeid er ikke hverdagskost i Russland. Ideen fikk Paulsen under en russisk festival for et par år siden, der det var kaos og forsinkelser hele veien.

- Blant annet fordi russerne mangler mellomleder- og frivillighetsmodellen vi jobber etter i Norge, tror Paulsen.

Han startet dermed opp sitt eget firma innen sceneproduksjon, Intra-Act Production, og VAE (Voluntary Arrangement Exchange); en utveksling av frivillige mellom festivaler i Nordområdene.

Frivillige bidrar

Med drahjelp fra VAE ble frivilligorganisasjonen ARVO (Arkhangelsk Regional Voluntary Organization) stiftet i januar i år. Paulsen forteller at det er ei utfordring å styre alt fra lille Misvær, men han har gode folk på laget, blant annet Tatiana Solska som er ansatt i

- ARVO og de frivillige i Russland er uunnværlige og bidrar sterkt til at det er mulig å gjennomføre UrBand Camp, sier han.

Mye skal klaffe

Det har derfor blitt noen Russland-turer i planleggingsfasen, sier Rune, som er imponert over den russiske kulturen. Han stresser litt nå de siste dagene før avreise.

- Det er mye som skal klaffe. Pass, visum og flybilletter skal komme fram i tide. I tillegg har noen av artistene blitt syke, og da må man finne nye løsninger.

50 påmeldte

Flere av musikerne og artistene som deltar, har vært sentrale under jazzcampen. Blant annet er det sangeren Kirsti Huke, trompetist Hildegunn Øiseth og danser Kristin Holand som skal være instruktører for kursdeltakerne på UrBand Camp.

Til sammen har nesten 50 personer meldt seg på kursdelen, der de kan fordype seg i sitt instrument, vokal eller dans.

Utveksler frivillige

Hallgeir Pedersen som har vært musikalsk leder under jazzcampen i Beiarn, skal også styre det musikalske under UrBand Camp.

Gudbjørg Navjord fra Beiarn skal være med for å lede de frivillige, og Elin Pedersen som har hatt en viktig rolle under Blåfrostfestivalen, skal delta.

Saltenposten skal også være med på turen.

Nøkkelord

Se bildet større

TIL RUSSLAND. Rune Paulsen og Hallgeir Pedersen bruker Jazzcamp-modellen når de arrangerer jazzfestivalen UrBand Camp i Arkhangelsk denne uka.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Kultur

En koselig førjulstund

Valnesfjord hornmusikk arrangerte julematiné, søndag kveld. Se klipp fra konserten.

- Fantastisk show

Lørdag arrangerte Dans Fauske juleshowet «Can`t stop the feeling». Det ble en dansefest for barn, ungdom, profesjonelle og publikum.

En barnslig lekebutikksjef

Hanne Rørvik elsker å ake om vinteren, og er like spent på hver ladning med leker som kommer til butikken.

Saltenblikkvinner: - Jeg er fascinert av månen

Det var månen som fikk Lill Anita Nicholaisen til å bli interessert i fotografering.

Ble imponert over kreativiteten

Eirin Edvardsen forteller om stor iver og mye kreativitet da det ble feiret Jul-Anders i Beiarn denne uka.

Ungdomskonserten er<br/>klar for Blåfrosten

Alt ligger til rette for at det nok en gang blir stinn brakke under Blåfrost sin ungdomskonsert.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!