Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jazzcampen til Russland

Jazzcampen til Russland

TGV-TRIBUTE. Fjorårets husband under The Groove Valley besto blant annet av Hildegunn Øiseth, Kirsti Huse og Daniel Franck. De to førstnevnte artistene deltar under den russiske utgaven av Jazzcampen i Arkhangelsk, UrBand Camp. Arkivfoto: Linn Normann Godtfredsen

Den russiske versjonen av The Groove Valley blir arrangert i Arkhangelsk denne uka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.11.2012 kl 11:27

INDRE SALTEN/ ARKHANGELSK: Et reisefølge på vel 20 personer setter seg på flyet i morgen tidlig, med kurs for Arkhangelsk. De er klare for å stable en ny jazzfestival på beina; UrBand Camp.

Er spent

Jazzcamp-gründer Rune Paulsen er hovedansvarlig for det som blir Russlands første festival med utenlandske arrangører, med The Groove Valley som modell. Han er spent.

- Jeg har store forventninger. Dette er forresten ikke bare et musikkprosjekt, men også et samarbeidsprosjekt, sier mannen fra Misvær.

Ikke hverdagskost

Å lage et arrangement basert på frivillig arbeid er ikke hverdagskost i Russland. Ideen fikk Paulsen under en russisk festival for et par år siden, der det var kaos og forsinkelser hele veien.

- Blant annet fordi russerne mangler mellomleder- og frivillighetsmodellen vi jobber etter i Norge, tror Paulsen.

Han startet dermed opp sitt eget firma innen sceneproduksjon, Intra-Act Production, og VAE (Voluntary Arrangement Exchange); en utveksling av frivillige mellom festivaler i Nordområdene.

Frivillige bidrar

Med drahjelp fra VAE ble frivilligorganisasjonen ARVO (Arkhangelsk Regional Voluntary Organization) stiftet i januar i år. Paulsen forteller at det er ei utfordring å styre alt fra lille Misvær, men han har gode folk på laget, blant annet Tatiana Solska som er ansatt i

- ARVO og de frivillige i Russland er uunnværlige og bidrar sterkt til at det er mulig å gjennomføre UrBand Camp, sier han.

Mye skal klaffe

Det har derfor blitt noen Russland-turer i planleggingsfasen, sier Rune, som er imponert over den russiske kulturen. Han stresser litt nå de siste dagene før avreise.

- Det er mye som skal klaffe. Pass, visum og flybilletter skal komme fram i tide. I tillegg har noen av artistene blitt syke, og da må man finne nye løsninger.

50 påmeldte

Flere av musikerne og artistene som deltar, har vært sentrale under jazzcampen. Blant annet er det sangeren Kirsti Huke, trompetist Hildegunn Øiseth og danser Kristin Holand som skal være instruktører for kursdeltakerne på UrBand Camp.

Til sammen har nesten 50 personer meldt seg på kursdelen, der de kan fordype seg i sitt instrument, vokal eller dans.

Utveksler frivillige

Hallgeir Pedersen som har vært musikalsk leder under jazzcampen i Beiarn, skal også styre det musikalske under UrBand Camp.

Gudbjørg Navjord fra Beiarn skal være med for å lede de frivillige, og Elin Pedersen som har hatt en viktig rolle under Blåfrostfestivalen, skal delta.

Saltenposten skal også være med på turen.

Nøkkelord

Se bildet større

TIL RUSSLAND. Rune Paulsen og Hallgeir Pedersen bruker Jazzcamp-modellen når de arrangerer jazzfestivalen UrBand Camp i Arkhangelsk denne uka.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Kultur

Over 10.000 fjelltrimbesøk

Fauske IL turmarsj sine fjelltrimkasser var godt besøkt i 2016.

Nesten utsolgt filmpremiere

Filmen om Marcus og Martinus spilles for første gang på Fauske kino i kveld.

Sjekker refleks i mørket

Mandag ettermiddag slås en del av gatelysene i Røsvik av. Skolen skal nemlig ha refleksvestaksjon.

Starter nytt ungdomstilbud

På Sørfold bibliotek skal de nå ha et nytt tilbud til ungdommer.

Kjent og nært på lokalet Utsikten

Vårprogrammet for Kulturhuset Utsikten er klart.

Bulldogen ble midtpunktet på Nordnorsken

Kamilla Mathisens bulldog og fiskefrue fikk mange tilskuere da Den 71. Nordnorske Kunstutstillingen åpnet på lørdag.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!