Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jazzå satser på stinn brakke

Jazzå satser på stinn brakke

PÅ BRAKKA. Fredag er det duket for jazzkonsert på Rødbrakka ved Fauske bygdetun. Bildet er fra en konsert på Ankerske under Saltenbluesen, der bandet oppsto for fem år tilbake, med lovende Synne Tangen på fiolin. - Vi tror på stinn brakke, sier Odd Birkelund, til venstre i bildet. Denne gangen er ikke Eirin Edvardsen med. Hun er i Tromsø og samarbeider med NOSO. Arkivfoto: Helge Simonsen

Jazzå får selskap Synne Tangen under sin konsert i Rødbrakka fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.10.2016 kl 23:16

FAUSKE: Det er nok fiolinen Synne Tangen (20) er best kjent for. Men når hun møter musikerne i Jazzå til konsert på Rødbrakka ved Fauske bygdetun fredag klokka 20, er det ikke bare instrumentalt selskap de får. Det blir også vokalt.

Ba henne synge

Hun var også med for noen år siden, da bandet Jazzå først så dagens lys. Det var i forbindelse med Saltenbluesen. Og helt siden hun begynte å satse på musikk ved 14-års-alderen, har hun utmerket seg med fiolinen.

- Men så mente vi hun måtte prøve å synge litt også, sier Odd Birkelund.

Det angrer han ikke på i dag.

- Tar utfordringer

Det skulle nemlig vise seg at den unge damen er i besittelse av en god sangstemme, i tillegg til at hun er en dyktig fiolinist.

- Hun er en optimistisk person, som gjerne prøver seg på det som måtte komme av musikalske utfordringer. Vi gammelgubban er glade for å ha fått ho i lag med oss på fredagens konsert, sier Odd entusiastisk.

Klassisk jazz

Han er gruppas eminente gitarist, og var den som startet opp bandet i sin tid. Det består fortsatt av de samme fem personene, John Kristian Magnussen, Kjell Hanssen, Lars Henrik Johansen og Reidar Waage i tillegg til Odd selv.

Nå gleder de seg til å møtes igjen for å spille. Det går mye i klassiske og publikumsvennlige jazzlåter.

- Interessante løsninger

- Standardlåter innen jazzen, som Odd sier når han skal beskrive repertoaret.

Men de har også lyst til å utfordre publikum litt. Bandets egen trommeslager, Kjell Hansen er også komponist, og har lagd noen låter til bandet. Tre-fire av dem blir spilt under konserten.

- For noen vil dette være helt nytt stoff, og det er kanskje litt fremmed å lytte til for enkelte, men dette er musikk med veldig interessante musikalske løsninger, mener Odd.

- Aldri ferdig

Selv om bandet har spilt disse låtene en del ganger, og tror de har funnet fram til hvordan de skal framføres, blir det alltid noe nytt hver gang.

- Det er litt sånn at låtene blir til etter hvert som vi spiller dem, de blir på en måte aldri ferdige. Vi finner nye løsninger på dem.

Lenge siden

Det har gått en stund siden sist Jazzå hadde konsert. Da bandmedlemmene opplevde at folk begynte å spørre og mase om neste konsert, fant de ut at det var på tide å gjøre noe.

-

Burde

dere ikke gjøre dette oftere

, da

?- Vi er folk i jobb, som også spiller i andre sammenhenger i tillegg. Så vi må jo få det til å passe for alle.

- Stinn brakke

Synne, som for tida er opptatt med å studere medisin, er ikke fast medlem av Jazzå, men har bidratt på flere av konsertene deres. Også Eirin Edvardsen har et godt musikalsk samarbeid med bandet.
Sistnevnte er imidlertid ikke med på denne konserten, siden hun er i gang med et samarbeid med Nord-Norsk Opera-og Symfoniorkester (NOSO) og de jobber fram mot ei forestilling i Tromsø på lørdag. Samme forestilling kommer til Stormen den 26.november.

Nå gleder bandet seg til å lage musikk på Bygdetunet.
- Vi regner med stinn brakke, sier Odd Birkelund.

Dørene på Rødbrakka åpnes klokka 19.30, og her blir det salg av øl og vin.

Nøkkelord

Annonse
Annonse

Siste nytt i Kultur

Gir penger til Sulitjelma gruver

Riksantikvaren har fordelt penger til tekniske og industrielle kulturminner. En stor pott havner i Sulis.

Snart blir det fellesturer

Sulitjelma og omegn turistforening (SOT) har planlagt seks vinterturer.

Trimrom i nabolaget

Grendeutvalget i Mørsvikbotn har fått på plass et treningsrom på den nedlagte skolen. Apparatene har de hentet rundt i bygda.

 
Trio lager russisk stemning

Virtuost spill, høy energi og godt humør er på menyen under Russisk aften.

Til fylkesfinalen i UKM

Hanne Engan sang sin egen sang «Åpne dæ», og gikk videre til fylkesfinalen i UKM fra Fauske.

Returnerer til Sulis med Lofotsheriffen

De siste 30 årene har de to markert seg innen norsk countrymusikk. Nå har de slått stemmene sammen og lansert plate.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!