Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Country-gutta starter norgesturnéen i Sulis

Country-gutta starter norgesturnéen i Sulis

COUNTRY-VARSEL. Både Ottar «Big Hand» Johansen (t.h.) fra Sulis og Arne Benoni fra Lofoten har med tida blitt etterspurte i countrymiljøet i Skandinavia og deler av USA. Nå har de gått i hop som duoen «Good Ol'Boys» og legger ut på en landsomfattende turne som starter i Sulis.

Ottar «Big Hand» Johansen og Arne Benoni har gått sammen i duoen «Good Ol'Boys og skal ut på turné.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.01.2017 kl 14:49

SULITJELMA/ OSLO: De to country-størrelsene har startet et nytt konsept med den ferske duetten «Good Ol' Boys», og er ute med video og singel nå, med coverlåten som har samme navn.

Denne låten i tillegg til et knippe nyskrevne låter slippes på CD 10. februar.

Ut fra Sulis

De «gode gamle gutta», Ottar «Big Hand» Johansen og Arne Benoni starter ikke helt tilfeldig turneen ut fra selveste Sulitjelma, hvor Johansen er oppvokst. Det skjer onsdag 22. februar kl. 19 i Samfunnshuset.

- Vi syns det er bare kult å begynne i Sulis, i kinoen, sier Johansen, som har mange minner knyttet til nettopp det stedet.

Musikalsk oppvekst

Både i forbindelse med revyer og den tida han var med i Sulitjelma skoles guttemusikkorps.

- Der spilte jeg althorn og kornett, og så sang jeg et helt år i Fagforeningens Mannskor, sier «Big Hand», som husker at det var et yrende musikkliv i Sulis på den tida.

- Jeg lærte masse der, sier den erfarne countrymusikeren, som markerte femti år som artist i 2015.

Spor fra nord

Både Ottar «Big Hand» og Arne Benoni, som er fra Lofoten, har med tida blitt etterspurte og folkekjære i hele Skandinavia.

- De er som navnet sitt; «Good Ol' Boys» - trygge, hardføre, ramsalte karer med dype røtter i et dramatisk landskap. Begge har enorm respekt for de nådeløse omgivelsene hvor kystfolk til alle tider klorte seg fast, heter det i deres eget presseskriv.

- Et kraftsenter

De har i tillegg gjort karriere «over there» i countrymusikkens hjemland Nashville. Her har de covret låter og stått på scenen med flere av de fremste amerikanske artistene fra tradisjonell western til outlaw country rock. De har krysset hverandres veier, men aldri samtidig. Ikke før nå.

- Vi spøker med at vi er nordfra begge to, og når Salten og Lofoten slår seg i lag så blir det et skikkelig kraftsenter. Så nå må vi sende ut varsel, ler «Big Hand».

Spent duo

Turneen fortsetter med landsomfattende kulturhus-turné i februar og mars. Etter premieren i Sulis drar duoen videre til Folkets hus i Bodø 23. februar.

I tillegg gjester de festivaler, lokale markedsdager og arrangementer utover våren, sommeren og høsten 2017. De er spente på mottakelsen.

- Vi tror dette kan legge grunnlag for arbeidet videre sammen, sier Johansen.

Selvskrevet

Han beskriver uttrykket som litt røft og innen americana-roots-stilen.

Alle låtene på plata har duoen skrevet selv, bortsett fra den ene coverlåten som er hentet fra en kjent, amerikansk TV-serie, «Dukes of Hazzard». Den har lenge vært i midtsjiktet på den europeiske topp 20-countrylisten.

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra DJ's rundt i Europa og er glade for at folk liker det.

Travelt år

Språket er amerikansk, men med et nordnorsk tekstgrunnlag. Låten «North Atlantic Blues» handler om utvandringa fra Norge til USA på midten av 1800-tallet.

- Men det er også en del kjærlighet, og betraktninger av livet, sier «Big Hand», som kan se tilbake på et travelt år med låtskriving, plateinnspilling og konserter i Europa og USA hvor han har vært tre turer i 2016.

Lokal hjelp

Men nå gleder han seg til Norges-turné og til å spille på hjemmebane hvor lokale Dusty Boots skal være oppvarmingsband.

- Det skal bli veldig, veldig artig. Og vi har et fantastisk fint band med oss, så det blir fra det her.

Billetter er i salg nå på Coop Sulis og hos Ticketmaster via «Good Ol' Boys» på Facebook.

Se bildet større

LOKAL START. Sulis sin egen countryhelt Ottar «Big Hand» Johansen starter turneen ut fra hjembygda 22. februar. Arkivfoto

Faktaboks

Ottar «Big Hand»
Johansen

Ottar Johansen, fra Bodø/ Tverlandet, flyttet til Sulis som 8-åring, er en norsk countryartist (vokalist og gitar) og låtskriver.

Fikk gjennombrudd med bandet Country Snakes på begynnelsen av 70-tallet. Ga ut første soloplate «Hverdagshelter» i 1978 da han også startet bandet Country Team.

Fikk Spellemannprisen 1985 for albumet «Oh Yeah!» og 1988 for albumet «Game of Hearts».

I 2015 markerte han 50-årsjubileum som artist.

Arne Benoni:

Arne Benonisen, født 1951, kommer fra Flakstad i Lofoten. Han ble tidlig opptatt av countrymusikk og begynte å opptre i 1965 sterkt inspirert av sitt idol, Jim Reeves. Han livnærte seg i tillegg som sjømann.

Hans første LP «Blue Boy» kom i 1982. I 1989 opplevde Benoni et gjennombrudd. Han ble invitert til Nashville for å opptre foran 120.000 mennesker og mottok Distant Accords Award (på linje med Emmy Award i USA).

Har gjort utallige konserter i Europa og USA og har spilt sammen med internasjonale meritter som Patsy Cline, Dottie West, Lynn Anderson og Jim Reeves.

Annonse
Annonse

Siste nytt i Kultur

Ga seg hen til publikum

En utadvent Sivert Høyem ba selv om å få spille et kvarter ekstra for et svært mottakelig Blåfrost-publikum.

Sugarfoot er en særdeles trivelig gjeng

Sju mann med mer talent enn de fleste må jo bare bli bra.

Lørdagen på Slipen

Lurer du på hvem som var innom Slipen scene lørdag kveld?

 
Som en gammel venn

CC Cowboys er som flykapteinen som har vært ute i mange stormer over Nordlandskysten, som inngir masse, masse tillit.

Det stoppa definitivt ikke mæ heller

Den første lørdags-konserten på Slipen Scene la energinivå-lista høyt for etterfølgerne.

Lattermusklene fikk kjørt seg på Krisemøte

Uhøytidelig moro karakteriserer Drivhuset Scene når Krisemøte tar podcasten live på Rognan, med en lokal vri.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!